5 lösningar som gör det möjligt:

Enable India Eyetool

Ett verktyg som hjälper Synskadade att på egen hand lära sig att använda datorer. Verktyget innehåller 420 olika övningar och finns på engelska, kannada och hindi. Det finns olika moduler för inlärning och skärmläsarsupport att tillgå.

Enable Vaani

Många funktionsnedsatta bor på landsbygden, är analfabeter och saknar tillgång till internet. Med det röststyrda kommunikationsverktyget Enable Vaani och en enkel mobiltelefon kan man koppla in sig på ett socialt nätverk.

Avaz App

Appen är ett text- och bildbaserat verktyg för utbildning och kommunikation. Målgruppen är barn med utmaningar att kommunicera, på grund av exempelvis autism, Downs syndrom och kognitiva funktionsnedsättningar.

Communicationcard

Ett visitkort som underlättar integrationen av hörselskadade personer på arbetsplatsen. Man fyller i sin personliga information på kortet, exempelvis vilka språk man kan läsa eller skriva, om man kan höra en högre ljudnivå eller inte alls och om man använder en hörapparat.

Bleewatchfor deaf

Armbandsklockan hjälper bland annat användaren att reagera på specifika ljud och kommunicera genom att få meningar upplästa. Klockan konverterar olika typer av ljud till exempel musik, sirener, barnskrik eller ljudet av en dörrklocka till vibrationsmönster, färger och ikoner.

Läs mer om Enable India

Mer information om Enable India finns att läsa i vår artikel Begränsningar sitter i våra huvuden och på Enable indias hemsida