Presskontakt
Pressjour
Pressmeddelanden

Pressmeddelande
1 mars, 2022
Filip Truedsson ny Direktör Operativ Drift på Samhall
1 min läsning
Pressmeddelande
8 februari, 2022
Samhall får förlängt avtal med Swedavia för Arlanda och Bromma
Mindre än 1 min läsning
Pressmeddelande
7 februari, 2022
Sabina Rasiwala ny HR- & Kommunikationsdirektör på Samhall
1 min läsning
Pressmeddelande
22 november, 2021
Vinnarna av årets viktigaste arbetsmarknadspris utsedda
1 min läsning
Pressmeddelande
22 november, 2021
Lundaföretag utsett till årets arbetsgivare
1 min läsning
Pressmeddelande
22 november, 2021
Sollefteåprofil är årets eldsjäl
1 min läsningPressbilder
Pressbilder på vd Sara Revell Ford.
För övriga bilder kontakta Samhalls pressjour enligt ovan.
Snabbfakta
Här har vi samlat snabba fakta om Samhall som kan vara nyttigt för dig som vill veta mer om vår verksamhet. Fördjupa dig mer på vår sida med frågor & svar.
Samhall startades 1980 och bestod då av ett antal skyddade verkstäder runt om i Sverige. Under 90-talet beslutades att Samhall skulle förändras i grunden, från skyddade arbetsplatser till skyddade anställningar. Under en tioårsperiod gick Samhall från att vara ett verkstadsföretag med bland annat batteritillverkning för Ericssons mobiltelefoner till ett tjänsteföretag där vi idag erbjuder arbete inom 24 olika yrkeskategorier ute hos våra kunder.
Därmed är vi det företag som har flest anställda i Sverige. Vi har flest medarbetare i kärnuppdraget där cirka 20000 arbetar. Cirka 2000 finns inom LFU (Lönebidrag för utveckling), 1500 finns via AMT (Arbetsmarknadstjänster) och så har vi 1300 tjänstemän. Vi är också det företag som håller hela Sverige levande, eftersom vi finns där människor bor och verkar.
Styrkan i det här konceptet är dels att vi på ett tydligt sätt kan matcha människor mot passande arbete, dels att vi kan erbjuda arbete på fler orter. Men också att våra medarbetare går till samma arbetsplatser som sina grannar, och ofta utför samma arbetsuppgifter om än med viss anpassning.
En stor del av vårt vinnande koncept handlar om att vi kan erbjuda riktiga jobb som vi vunnit i konkurrens med andra företag. Vi gör helt enkelt affärer med företag som IKEA, ICA, Max Burgers, Willys och många fler, som betalar för våra tjänster.
Vår uppgift är att se till vad människor kan, inte vad de inte kan. Det låter kanske självklart, men många av våra medarbetare har mött det motsatta och har därför ofta en låg självkänsla när de kommer till oss.
Samhall får en merkostnadsersättning från staten, som ska täcka den merkostnad som våra medarbetares funktionsnedsättning innebär. Tanken är att det ska fungera som ett lönebidrag. Men när vi räknar på ett jobb ute hos en kund använder vi samma eller liknande kalkylverktyg som våra konkurrenter. Efter det fyller vi kalkylen med människor som utifrån sin förmåga ser till att jobbet blir gjort. Ibland innebär det att tre av våra medarbetare gör ett jobb som är beräknat för en person, andra gånger är det en person som utför det men med extra stöd i form av handledning.
Samhallnytta är vårt sätt att beskriva kombinationen av: Kundnytta, där vi utför ett arbete som kunder uppskattar och betalar för. Medarbetarnytta, där vi utvecklar vår medarbetare genom att ge dem utbildning, arbetserfarenhet och en yrkesidentitet för att på så sätt ge dem förutsättningar för ett bättre liv. Samhällsnytta, där vi ser till att människor med en funktionsnedsättning får ett riktigt jobb på ett kostnadseffektivt sätt.
Mångfald är något som finns i Samhalls DNA och vi vet att det är vår största styrka. Vi står för mångfald i funktion, geografi, ursprung, personligheter och på alla de sätt som gör människor unika – och det är vi mycket stolta över.