Rekrytering – rätt person på rätt plats

Varje år börjar över tusen av våra medarbetare ett nytt jobb hos en annan arbetsgivare. För oss är det ett bra betyg som visar att vi har en unik kompetensbank och kan möta rekryteringsbehov inom många olika områden.

Vi har fler än 25 000 medarbetare – alla med någon form av funktionsnedsättning. Var och en bidrar på arbetsmarknaden genom att vi matchar dem med rätt arbetsuppgifter. Varje dag gör de ett bra jobb hos våra kunder och visar att de är pålitliga och uppskattade kollegor.

Yrkeskunniga medarbetare med erfarenhet

Våra medarbetare har utvecklats genom arbete i kunduppdrag, utbildning och personligt stöd. De har fått utrymme att växa i sina yrkesroller och många av dem är redo för nya utmaningar – som att börja ett nytt jobb.

Dags att rekrytera?

”Jag har växt som människa” 

— Det viktigaste när man får chansen är att man fortsätter kämpa vidare.

På fyra veckor gick Camilla Gunnarsson från anställning på Samhall till att bli månadens medarbetare på Burger King. Hur trivs hon och varför rekryterar snabbmatskedjan allt fler medarbetare från oss?

Läs resten av storyn här

Du kan rekrytera från Samhall stegvis eller direkt beroende på vad som passar din verksamhet bäst.

Innan det är dags för dig att anställa kan vår medarbetare antingen göra en kortare praktikperiod eller jobba integrerat i verksamheten medan Samhall fortfarande är arbetsgivare: uppdraget utförs hos dig medan vi ansvarar för handledning och stöd. Trivs ni bra med varandra kan medarbetaren välja att gå över till att bli anställd hos dig.

Självklart kan du också rekrytera våra medarbetare direkt. Oavsett vilken modell du föredrar håller vi löpande kontakt med dig och din nya medarbetare under första året.

Om ni behöver hjälp med kompletterande rådgivning och stöd finns vi till hands för det. 

Välkommen att kontakta oss

Om du ska rekrytera är du varmt välkommen att diskutera dina behov med oss. Hör av dig så ser vi tillsammans över vilka lösningar som kan passa.

Vi yrkesutvecklar våra medarbetare inom