Samhalls tvättjänster

Tvätt – vårt rena nöje att sköta

Behöver du professionell hjälp med att sköta företagets tvätt och textilier? Vi tar hand om allt från fin- och grovtextilier till lättare industrikläder i egna tvätterier så att du kan koncentrera dig på kärnverksamheten.

Tvätt- och textilservice med toppkvalitet

Vi tvättar åt både privata och offentliga verksamheter – från kontor och kommuner till vård och industri. Med våra väletablerade tvätterier, långa erfarenhet och stora kapacitet är vi trygga i att leverera med kvalitet och garanti.

Vi hanterar allt från hushållstvätt i kommunal omsorg till arbetskläder åt olika företag och annan textilservice. Behöver du hjälp med lagning, märkning och inplockning har vi kapacitet för det. Du kan också hyra arbetskläder av oss som vi sedan tvättar och levererar dit du vill ha dem – ända in till hyllan i klädförrådet.

Egna tvätterier med yrkesproffs

Till din tjänst står Samhalls drygt 20 tvätterier runtom i landet. Där jobbar våra medarbetare med yrkesutbildning från Samhallskolan – såväl de som tvättar som arbetsledarna. Vi ansvarar också för att välja bäst metod, material och utrustning.

Vi har dessutom flera tvätterier som är specifikt inriktade på att ta hand om våra egna och kundernas moppar från städuppdrag.

Gruvan tur och retur

De tvättas, lagas, viks, galgas och chippas med hjälp av Samhalls tvättjänster. Här läser du mer om hur våra medarbetare Lars och Arne ser till att LKAB:s arbetskläder från gruvan i Malmberget blir som nya igen. Läs mer.

Med ditt behov i fokus

Vi jobbar hela tiden med att utveckla och förbättra vår tjänst för att du ska vara nöjd. Bland annat erbjuder vi ett digitalt systemstöd med webbaserad kundportal för hela tvättprocessen. Dessutom kan vi märka din tvätt så att den alltid är spårbar.

Vi är lyhörda och anpassar oss efter vad du behöver och hur stor verksamheten är: tillsammans sätter vi ett passande tidsintervall för när vi hämtar och lämnar tvätt. Intervallerna kan variera: från varje dag för våra största kunder till en gång i månaden för de mindre.

Transporterna körs av våra egna chaufförer eller genom inhyrda åkerier. Chaufförerna är yrkesutbildade i att hantera tvätt genom vår Samhallskola.

Vi tvättar med rent samvete

När du anlitar Samhall gör du ett aktivt val för hållbart företagande: vi arbetar mycket målmedvetet med miljö- och kvalitetsfrågor.

  • Våra tvättjänster är miljö- och kvalitetscertifierade och vi använder bara de kemikalier som har minst påverkan på miljön.
  • I tvätterierna har vi utrustning för att läsa av hur mycket el och vatten som maskinerna använder. Med hjälp av statistik på förbrukningen kan vi göra tvättandet så bra som möjligt – både för miljön och för dig som kund.
  • Den rena tvätt du får tillbaka ska kunna användas direkt utan att behöva annan behandling.

Kontakta oss

Behöver du hjälp med att ta hand om tvätt och textilier? Kontakta oss så ser vi tillsammans över hur vi bäst kan möta behovet i din verksamhet. Vid ett första möte går vi sedan igenom vilka passande lösningar som finns.