Egna tvätterier med yrkesproffs

Vi har över 20 egna tvätterier runtom i landet. Här tvättar vi åt både privata och offentliga verksamheter – från kontor och kommuner till vård och industri. Och eftersom alla våra medarbetare har en yrkesutbildning från Samhallskolan kan du känna dig trygg med att vi alltid använder bästa metod, material och utrustning.

Vilka är dina behov?

Vi tvättar inte bara kläder och textilier. Vi tvättar även moppar, microdukar och annat städmaterial. Det spelar ingen roll om ditt företag är litet eller stort. Vi är lyhörda och anpassar oss efter vad du behöver och hur stor verksamheten är. Tillsammans sätter vi ett passande tidsintervall för när vi hämtar och lämnar tvätt. Vi hjälper självklart även till med lagning, märkning och insortering.

Vi tvättar med miljön i fokus

När du anlitar Samhall gör du ett aktivt val för hållbart företagande: vi arbetar mycket målmedvetet med miljö- och kvalitetsfrågor.

  • Våra tvätterier uppfyller Tvätteriförbundets auktoriseringskontroll – T-märket. Vårt tvätteri i Malmö är vårt första tvätteri att uppnå svanenmärkning.
  • Vi hushåller med våra resurser, ex kemikalier, vatten, energi och diesel, genom att så långt det är möjligt välja miljövänligare tvättmedel och optimera tvättprocesserna.
  • I tvätterierna har vi utrustning för att läsa av hur mycket el och vatten som maskinerna använder. Med hjälp av statistik på förbrukningen kan vi göra tvättandet så bra som möjligt –både för miljön och för dig som kund.

Din tvätt ger människor chansen

En viktig del av Samhall är att vi skapar meningsfulla och utvecklande arbeten för människor med funktionsnedsättning. Många av oss som jobbar här har tidigare befunnit sig långt bort från arbetsmarknaden.

Lokal närvaro ökar leveranssäkerheten

Med Samhall som tvättpartner kan du vara säker på att dina rena arbetskläder levereras som de ska. Vi är en nationell tvättpartner med lokal närhet, vilket du som kund märker genom att du tilldelas en lokal kontaktperson som ansvarar för din tvätt. På våra 20 tvätterier runtom i landet arbetar vi med många företag där arbetskläder är verksamhetskritiskt, så vi vet vad som krävs. Och för att hela tiden bli ännu bättre har vi regelbundna avstämningar där vi diskuterar hur din leverans kan utvecklas.

Person med mörkt hår uppsatt i en knut syns bakifrån. Hon har svart väst med Samhalls logga och står och viker färgglada tyger.

Ett litet chip på arbetskläderna gör stor skillnad

Genom att chipmärka era arbetskläder får du full koll på tvättprocessen. Det lilla chippet, som sys fast i kläderna, ger värdefull information som till exempel innebär att du kan minska risken att kläder försvinner och att du vet hur ofta de tvättas.

Hyr ni era kläder idag? Vårt alternativ sänker kostnaden med upp till 50%

Inom vården, livsmedelsindustrin och flera andra branscher är det vanligt att man hyr sina kläder. Ett alternativ som kan bli dyrt. Tvätten är ett exempel. När du hyr kläder betalar du för tvätten, oavsett om de tvättas eller ej. Lite onödigt kan tyckas. Med Samhalls tvättjänster äger ni era kläder och du betalar bara för det du faktiskt tvättar. Du kan sänka dina kostnader med upp till 50%.

Vi erbjuder en hög servicegrad och hjälper till med allt från inköp av kläder till hämtning, lämning, lagning, märkning och inplockning av kläderna. Vi tror också att det känns bra i magen att vi som jobbar på Samhall är människor som tidigare befunnit sig långt bort från arbetsmarknaden. Ett upplägg alla vinner på.

Se hur snabb du kan räkna hem din investering

Att ni äger era kläder och låter Samhall sköta tvätten är oftast en bra affär. Många gånger kan ni sänka era kostnader med upp till 50%, jämfört med att ni hyr arbetskläderna. Vi har tagit fram ett verktyg där du enkelt kan se hur snabbt ditt företag kan räkna hem investeringen.