I det 65 000 kvadratmeter stora lagerutrymmet är det full aktivitet. Cirka 120 personer från Samhall viker förpackningar, lastar ur pallar och packar olika solprodukter från Nivea för logistikföretaget Frode Laursen.  
Det är 18 olika slags pallar som skjutsas in med solkrämer och sprayer med olika solfaktorer som ska upp på flera rullband. Sedan åker de runt till olika stationer där visst många produkter av en viss sort ska packas in i stora blå displayer. För att sedan transporteras ut till butiker och säljas till kunder. 
Även det blå kartongstället som du ofta ser i butiken fyllt med solkräm är hopbyggt här. 
– Vi kan packa 100 displayer om dagen. När man packar måste man tänka på att man har rätt råvaror och rätt antal.  Man måste planera bra, säger Monika Banjas, lagerarbetare på Samhall.  

Allt måste klaffa 


För planering är a och o i den enorma lagerlokalen. Allt måste flyta på och allt måste klaffa. Är det inte balans i ett led så fördröjs produktionen för nästa led. 

– Finns det inte tillräckligt med bord, då hinner vikningen inte med. Hinner inte vikningen med, då stannar packningen. Stannar packningen, då kommer det inte ut något. När du får in rytmen och saker känns som att “wow, vi har redan gjort 50 stycken på två timmar. Nice.”, det är en sån känsla man vill ha. Att man kommer in i “zonen”, om man säger så, säger Martin Nordlund.  
En tredjedel av personalstyrkan kommer från Frode Laursen, en tredjedel från bemanningsföretag och en tredjedel från Samhall. 
– Vi har exempelvis teamledare och driftstöd. Som teamledare har man hand om ett team, en pack-ö. Det kan vara allt från sex till 12 personer. 

Vi levererar det vi ska

 
Från januari till maj har Samhalls lagerarbetare det här uppdraget, sedan väntar andra uppgifter i lokalen. Men för tillfället ligger fokus på att hinna få ut så mycket solkräm som möjligt till butiker och kunder i exempelvis Sverige, Finland och Danmark. 
– Vi står för stabilitet. Vi levererar det vi ska hela tiden. Frode Laursen vet vad de får hela tiden. Och de svängningar som blir, för ibland är det jättemycket, ibland ingenting. Vi är här varje vecka, året runt.  
De vet att samhall är här hela tiden, säger Fredrik Andersson. 

Är du också intresserad av Samhalls kunderbjudande inom lager och logistik? Här hittar du det: Våra erbjudanden | Samhall – Sveriges viktigaste företag