Varje år skapar Samhall mängder av nya arbetstillfällen åt personer som tidigare stått långt ifrån arbetsmarknaden. Trots tuffa omständigheter var 2020 inget undantag. Förra året kunde Samhall ge 8 584 personer nya jobb och praktikplatser och av dessa rekryterades dessutom 1 137 vidare till nya anställningar utanför Samhall.

– Jag är stolt över att ha kunnat välkomna så många nya medarbetare till Samhall under året. Trots att pandemin slagit hårt mot arbetsmarknaden så har vi fortsatt att bryta utanförskap och skapa nya möjligheter i arbetslivet. Det är fantastiskt, säger Sara Revell Ford, vd för Samhall.

Under 2020 hade Samhall 26 493 medarbetare i hela landet, som arbetat hos fler än 4 399 kunder. Genom att stå i frontlinjen och fortsätta leverera servicetjänster av hög kvalitet till företag och organisationer under coronakrisen stod de tillsammans för intäkter på 3,12 miljarder kronor. 

Dessutom kunde Samhall snabbt ställa om delar av produktionen och bidra till att möta de snabbt ökande behoven av skyddsmaterial och desinfektionsmedel. Sedan dess har miljontals skyddsvisir och förkläden producerats till vårdgivare och andra samhällsviktiga branscher.

I filmen kan du se mer om vad Samhall har gjort under året som gått!

Mer siffror? Läs Samhalls årsredovisning här