Statligt ägda Samhall är Sveriges största företag och har i uppdrag att skapa utvecklande jobb åt personer med funktionsnedsättning. Under 2021 kunde Samhall fortsätta att bryta utanförskap genom att bidra till att ge 6059 personer en väg in i arbetslivet med nya jobb och praktikplatser.

När året summeras kan det konstateras att Samhall hade fler än 25 000 medarbetare över hela landet, som arbetade hos 4 352 kunder.

– Även om pandemin har utmanat oss både strategiskt och operationellt så har vi som företag växt med ansvaret. Vi är i dag starkare och har bättre förutsättningar för att klara den dagliga driften och utföra vårt viktiga samhällsuppdrag, säger Sara Revell Ford, vd på Samhall sedan januari 2021.

Ett av bolagets viktigaste mål är att medarbetarna ska lämna Samhall för anställningar hos andra arbetsgivare och under 2021 rekryterade hela 1 452 medarbetare vidare – vilket är den tredje högsta siffran någonsin. Detta har Samhall lyckats med genom att skapa arbetstillfällen som är efterfrågade på marknaden.

Omsättning 2021

Samhall omsatte över 9,8 miljarder kronor under fjolåret.

– Trots fortsatt pandemi mötte vi under året de flesta av ägarens målsättningar för bolaget och fortsatte att leverera högklassiga tjänster till våra kunder, säger Sara Revell Ford.

Samhall arbetar även aktivt för att begränsa det negativa avtrycket på miljön. Under 2021 minskade Samhall CO2-utsläppen från den egna verksamheten med 24 procent, bland annat tack vare en övergång till att nästan tre gånger så många fordon drivs på el.

Nu fortsätter målet med att bidra till en mer inkluderande arbetsmarknad i Sverige – där alla ses som en tillgång. I filmen kan du få veta mer om vad Samhall gjorde under 2021.

Mer om siffrorna från 2021

Sugen på mer siffror? Läs Samhalls årsredovisning här.