Burde Förlags AB och Eva Jönsson, Försäkringskassan, vann varsitt hedrande andrapris på den stora Visa vägen-galan i Stockholm, med bland annat närvaro av Prinessan Sofia. 

Efter den stora Visa vägen-galan, med pompa och ståt, samt bland annat Prinsessan Sofia och Peter ”Poker” Wallenberg på scenen, så var det ändå två otroligt nöjda och glada andrapristagare som mötte upp efter sin medverkan på den mycket starka galan. 

Både Burde Förlags AB från Växjö, som kunde vinna arbetsgivarpriset, samt eldsjälsfinalisten Eva Jönsson som i sitt arbete på Försäkringskassan i Växjö aktivt skapar förutsättningar för människor med funktionsvariationer att få jobb, fick åka hem med varsin hedrande andraplats i finalen och naturligtvis sina regionala vinster samt upplevelsen av en fantastisk gala. 

Visa vägen-hjältarna hyllades på scenen i form av medverkan på film, men också efteråt då de fick fotograferas tillsammans med övriga regionala vinnare och Prinsessan Sofia.

– Jag är otroligt stolt över att ha vunnit det regionala priset och få vara med här på den stora galan, det känns som ett erkännande för det arbete jag gjort de senaste 30 åren, säger Eva Jönsson.

– Utan våra medarbetare från Samhall hade vi aldrig kunnat behålla produktionen i Sverige, de gör ett fantastiskt jobb för oss, säger Christian Wallin från Burde. 

Bilder från galan: 

https://www.dropbox.com/s/d6se55t7jlg2ihf/Jan%20Scherman%2C%20Eva%20J%C3%B6nsson%20och%20Christian%20Wahlin.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/lzwk141ayawkllt/Alla%20regionala%20vinnare%20och%20prisutdelare%20Hanna%20Stj%C3%A4rne%20och%20Prinsessan%20Sofia%202.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/s/quios1ab633fc5k/Alla%20regionala%20vinnare%20och%20prisutdelare%20Hanna%20Stj%C3%A4rne%20och%20Prinsessan%20Sofia.jpg?dl=0

Hela bildmappen: https://www.dropbox.com/sh/a7fhonb8tj6ni8v/AAAHoMu0qKKyuMY1dxj7AEfXa?dl=0

För mer information, vänligen kontakta mig

Henrik Fitinghoff, presschef Samhall AB

072-2392052

henrik.fitinghoff@samhall.se

Visa vägen-priset delas ut av Samhall och uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden.

Priset går till de arbetsgivare och eldsjälar som förstår att det är viktigare att se till vad en människa kan, i stället för till vad de inte kan. Helt enkelt till de som är kloka nog att se till en persons funktionsuppsättningar. Inte för att vara snälla och vilja väl, utan för sin egen verksamhets bästa.

Visa vägen-prisets regionala vinnare utsågs i en omröstning. Det fanns närmare 700 nominerade arbetsgivare och eldsjälar att rösta på via visavägen.se och över 28000 röster utdelades. De arbetsgivare och eldsjälar som fått flest röster i respektive region vann och utgjorde sedan de 18 finalisterna på den stora Visa vägen-galan på Vasateatern i Stockholm den 19 november.