Det faktum att många personer med funktionsnedsättning står utanför arbetsmarknaden får omfattande konsekvenser för individen, men även ur ett samhällsekonomiskt perspektiv. Samtidigt har många företag svårt att hitta rätt kompetens och personal som vill stanna och utvecklas inom yrket.

Här finns stora möjligheter – och näringslivet är en viktig del av lösningen. Under seminariet delas erfarenheter och lärdomar från såväl forskning som internationella och svenska företag som gått före och visat vägen mot en mer inkluderande arbetsmarknad.

Under samtalet berättar Sabina Lobato, direktör för arbetsmarknad och utbildning på Fundación ONCE på spanska motsvarigheten till Samhall och en av Spaniens största arbetsgivare, om hur medarbetare med funktionsnedsättningar bidrar till ett mer hållbart samhälle genom arbeten på bland annat hotell, callcenters, den cirkulära ekonomin och i äldreomsorgen.

Därefter samtalar Grönsakshallen Sorundas vd Christer Läckgren, forskaren Sven Bölte samt Samhalls vd Sara Revell Ford om vad som kan göras för att öppna arbetsmarknaden för fler.

Samtalet leds av Samhalls kommunikationschef Helena Salomonson.

Efter seminariet håller Samhall bolagsstämma där alla seminariedeltagare är välkomna att närvara.

Information

Datum: 24 april.

Tid: 08.30 – 09.15 (frukost serveras från 08.00)

Plats: Hammarbybacken 31, 120 30 STOCKHOLM, våning 10, Samhalls huvudkontor

Anmälan: Du som journalist kan anmäla dig till seminariet genom att kontakta Samhalls presschef Maria Soläng, maria.solang@samhall.se

Kontakt: Samhalls presstjänst, press@samhall.se, 010-251 89 00