Alice Lundström, socialtjänsten i Luleå, är årets eldsjäl i Visa vägens region Norrland.

Det var en mycket glad Alice Lundström som tog emot telefonsamtalet från Visa vägen-juryns ordförande Jan Scherman, där han kunde gratulera henne till titeln Årets eldsjäl i region Norrland.

Alice Lundström arbetar till vardags på socialtjänsten i Luleå och får priset för att hon på ett aktivt och personligt sätt väljer att engagera sig för att människor som står långt ifrån arbetsmarknaden. Motiveringen lyder:

”Med sitt engagemang och sin obändiga tro på varje enskild persons förmåga ser Alice Lundström till att människor som hamnat sist och längst ifrån ett jobb, ges en möjlighet att ta sig in på arbetsmarknaden och återfår sin självkänsla och möjligheten att stå på egna ben. Alice är en möjliggörare som aldrig ger upp och därmed själva essensen av en eldsjäl.”

Vinnarna utses av Visa vägen-juryn i nio regioner och juryn består av ordförande Jan Scherman, Bettina Kashefi som är chefekonom på Svenskt Näringsliv, ärkebiskop Antje Jackelén, Prins Daniel, LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson samt Samhalls marknadsdirektör Mats Eliasson. 

– Det här är ett oerhört viktigt pris eftersom det uppmärksammar arbetsgivare och eldsjälar som väljer att anställa människor med olika talanger. De gör det dels för att de vet att det kan göra hela skillnaden för individen, men också för de inser att företaget, arbetskamraterna och hela samhället vinner på det, säger Jan Scherman och fortsätter.

– Det finns kort sagt inga förlorare när allas olika kompetenser tas till vara!

De regionala pristagarna kommer att motta sina utmärkelser på en prisutdelning den 16/9 på Elite Hotel Mimer i Umeå och går sedan vidare till den stora riksfinalen den 25 november i Stockholm där vinnarna får ta emot sina priser från ärkebiskop Antje Jackelén och Prins Daniel. 

 

Henrik Fitinghoff
Presschef
+46 8-5534 11 11
henrik.fitinghoff@samhall.se

 

Visa vägen-priset delas ut av Samhall och uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden.

Priset går till de arbetsgivare och eldsjälar som förstår att det är viktigare att se till vad en människa kan, i stället för till vad de inte kan. Helt enkelt till de som är kloka nog att se till en persons funktionsuppsättningar. Inte för att vara snälla och vilja väl, utan för sin egen verksamhets bästa.

Allmänheten har sagt sitt genom att rösta på sina favoriter och nu utses en regional vinnare i varje kategori av juryn. De regionala vinnarna, nio eldsjälar och nio arbetsgivare, går sedan till en riksfinal där den nationella vinnaren koras på Visa vägen-galan den 25 november.