Carin Jörgensen, 24 år, är den 40 000:e av Samhalls anställda som fått nytt jobb hos annan arbetsgivare och är glad för att ha hamnat rätt.

– Nu jobbar jag på Grönt och fint i Eksjö som gör allt från fönsterputs till trädgårdsarbeten och flyttstädning. Jag jobbar mest med städ och det är en blandning av trappor, industrier, hem och kontor. Jag trivs väldigt bra eftersom det är väldigt varierande. Variation passar mig, jag måste tänka och då blir jag inte uttråkad.


”Jag fick jobbet genom Samhall.”

– Först jobbade jag här genom Samhall i två månader men nu har jag en provanställning sedan en månad. Jag har aldrig haft en provanställning tidigare så det känns väldigt kul att ha det.

De ser inte mina skakningar som ett hinder, utan accepterar det.

”Jag har varit arbetslös länge och haft svårt att komma in på arbetsmarknaden eftersom jag skakar på händerna.”

– Jobb som kräver mycket finmotorik kan jag inte handskas med. Många tror att skakningarna beror på att jag är stressad, men det är jag inte, jag är född med det. Jag har fått höra att jag ska lugna ner mig och sluta stressa, men det gör bara att jag blir stressad.

– De på mitt nuvarande jobb säger att de inte ens märker av det och det är jätteskönt. De ser inte mina skakningar som ett hinder, utan accepterar det. Mina arbetskamrater är lätta att ha att göra med och bryr sig om en. Vi är ett väldigt litet företag med två chefer och fyra anställda och det tycker jag känns bra.

– Tidigare hade jag inte mycket erfarenhet av hemstädning, men jag har sommarjobbat som industristädare och det tyckte jag var kul. Då visste jag ingenting om någonting men nu har jag utvecklats och fått lära mig mer om hemstädning.

– Jag hoppas att jag kan fortsätta med det här jobbet i framtiden. Det är varierat och man måste vara flexibel och det passar mig. Jag gillar när det händer något nytt varje dag.”