Från att ha varit den blyga tysta tjejen har Jennifer Sjöberg nu börjat att ta plats och prata för sig. Anledningen är praktiken på Svensk plaståtervinning i Motala som hon fått via en LFU-anställning på Samhall. Här har hon fått rutiner som passar henne eftersom hon har adhd, samtidigt som den goda gemenskapen fått henne att ta klivet och bli mer social.

– Jag har också asperger vilket gör det svårt för mig att träffa nya människor. Men att det alltid finns någon kollega att prata och skämta med här har gjort att jag har blivit mer öppen och faktiskt vågar att släppa in folk och ta kontakt, säger Jennifer Sjöberg.

Det är kul att jobba på industri.

Jennifer Sjöberg

Själva jobbet är fysiskt krävande i en bullrig och ganska smutsig arbetsmiljö. Det var därför inte helt givet att hon skulle trivas. 

– Jag var rätt så nervös när jag kom hit. Det här är inget jag jobbat med innan, så jag undrade om det här verkligen skulle bli bra. Om det skulle bli rätt, säger Jennifer Sjöberg som tillsammans med kollegorna från Samhall jobbar tvåskift med grovstäd av golv och maskiner. 

Men rätt blev det. Faktiskt till den grad att hon nu kommit på vad hon vill jobba med även i framtiden. 

– Nu har jag sökt skola, industrigrund. Efter att jag kom till svensk plast kände jag att det här är ett yrke för mig, nu har jag verkligen hittat vägen. Det är kul att jobba på industri.