Tvättjänster

Ett litet chip på arbetskläderna gör stor skillnad

Genom att chipmärka era arbetskläder får du full koll på tvättprocessen. Det lilla chippet, som sys fast i kläderna, ger värdefull information som till exempel innebär att du kan minska risken att kläder försvinner och att du vet hur ofta de tvättas.
Person med mörkt hår uppsatt i en knut syns bakifrån. Hon har svart väst med Samhalls logga och står och viker färgglada tyger.

Statistik du har stor nytta av


Varje gång ett plagg kommer till något av Samhalls tvätterier skannar vi det. Det innebär vi har full koll på var kläderna befinner sig och att vi kan följa dem genom hela tvättprocessen.


  • Du får till exempel koll på många gånger kläderna tvättas innan de behöver lagas. Detta ger dig insikter i klädernas kvalitet, som du har nytta av när du ska köpa in nya kläder.

  • Du får koll på att kläderna de facto lämnas in på tvätt. Detta är inte minst viktigt i branscher som har krav på hygien, till exempel sjukvård och livsmedelsindustri.

  • Du minskar svinnet av arbetskläder genom att vi ser om någon hämtar ut nya kläder, utan att ha lämnat in något på tvätt. Du får därmed kontroll på hur många ombyten varje individ har ute samtidigt.

  • Du får bättre kostnadskontroll och kan styra fakturor till rätt kostnadsställe och kan följa upp tvätt mellan olika avdelningar.

  • Spårbarhet ökar leveranssäkerheten genom att vi kan styra plagget från tvätteriet hela vägen in i rätt persons skåp.

  • För vissa typer av plagg måste du ha kontroll på hur många gånger de tvättas för att säkerställa rätt kvalitet och säkerhet. Ett exempel är flamskyddade plagg som måste inspekteras och behandlas efter ett visst antal tvättar för att behålla sina skyddande egenskaper. Ett annat exempel är operationsplagg som bara får tvättas ett förutbestämt antal gånger innan det måste kasseras.

Vill du veta mer?


Att chipmärka arbetskläderna är en liten investering i förhållande till vad dina arbetskläder kostar. Vi på Samhall kan hjälpa dig med allt som har med chipmärkning att göra. Vill du veta mer? Fyll i uppgifterna nedan så kontaktar vi dig.

Låt oss göra dig bättre inom tvättjänster

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan skapa en lösning anpassad för just ditt företag.