Allwins helhetssyn på hållbarhet och inkluderingsarbete samt Ann-Kristin Karlssons engagerade arbete på Torp Köpcentrum för att bryta människors utanförskap fällde avgörandet när Visa vägen-juryn utsåg vinnare i regionen ”Västkusten”.

”När cirkulär ekonomi är modeordet på allas läppar ligger det här företaget redan steget före och tar konceptet ännu längre. För om vi ska skapa ett samhälle där alla resurser tas till vara är de mänskliga resurserna också de första och mest viktiga att förvalta. Därför är det också helt naturligt att prisa dem som ett företag som visar vägen in i framtidens hållbara värld.”

Så lyder motiveringen till att Allwin nu får ta emot det regionala Visa vägen-priset som årets arbetsgivare för sitt arbete med att inkludera människor med en funktionsnedsättning. 

Årets eldsjäl i regionen blir Ann-Kristin Karlsson på Torp Köpcentrum, som genom sitt engagemang och målmedvetna inkluderingsarbete av personer med funktionsnedsättningar skapat en positiv och välkomnande arbetsplats. Motiveringen lyder:

”Hon har den där naturliga förmågan att se sina medarbetare, vilket gör henne till en engagerad, närvarande och mycket omtyckt chef. Hon vet vad ett vänligt ord kan betyda och hur hon ska skapa god stämning och arbetsglädje. Hon brinner hon för inkludering och att alla ska känna sig delaktiga, därför är hon också årets eldsjäl.”

Vinnarna utses av Visa vägen-juryn i nio regioner och juryn består av ordförande Jan Scherman, Bettina Kashefi som är chefekonom på Svenskt Näringsliv, ärkebiskop Antje Jackelén, H.K.H. Prins Daniel, LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson samt Samhalls marknadsdirektör Mats Eliasson. 

– Det här är ett oerhört viktigt pris eftersom det uppmärksammar arbetsgivare och eldsjälar som väljer att anställa människor med olika talanger. De gör det dels för att de vet att det kan göra hela skillnaden för individen, men också för de inser att företaget, arbetskamraterna och hela samhället vinner på det, säger Visa vägen-juryns ordförande Jan Scherman och fortsätter.

– Det finns kort sagt inga förlorare när allas olika kompetenser tas till vara!

De regionala pristagarna kommer att motta sina utmärkelser på en prisutdelning den 8/10 på Gothia Towers i Göteborg och går sedan vidare till den stora riksfinalen den 25 november i Stockholm där vinnarna får ta emot sina priser från ärkebiskop Antje Jackelén och Prins Daniel. 

Läs mer om Allwins inkluderingsarbete i ett reportage från tidningen Story: https://samhall.se/samhall-story/allwin/

Här finns listan på alla vinnare allt efter som de presenteras:
https://visavagen.samhall.se/lista-har-ar-de-regionala-vinnarna-2019/

Henrik Fitinghoff
Presschef
+46 8-5534 11 11
henrik.fitinghoff@samhall.se

 

Visa vägen-priset delas ut av Samhall och uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden.

Priset går till de arbetsgivare och eldsjälar som förstår att det är viktigare att se till vad en människa kan, i stället för till vad de inte kan. Helt enkelt till de som är kloka nog att se till en persons funktionsuppsättningar. Inte för att vara snälla och vilja väl, utan för sin egen verksamhets bästa.

Allmänheten har sagt sitt genom att rösta på sina favoriter och nu utses en regional vinnare i varje kategori av juryn. De regionala vinnarna, nio eldsjälar och nio arbetsgivare, går sedan till en riksfinal där den nationella vinnaren koras på Visa vägen-galan den 25 november.