Hoppa till innehåll
Samhall

Företag som jobbar med inkludering har 28% högre omsättning

Människor med funktionsnedsättning bär med sig erfarenheter och perspektiv som andra saknar. Det tillför inte bara värdefull kunskap till företag och organisationer. Det är också något som kan vara lönsamt visar en amerikansk rapport.

Företag som jobbar aktivt med inkludering av personer med funktionsnedsättning har 28 procent högre omsättning, dubbelt så hög nettointäkt och 30 procent högre vinstmarginal än företag som inte gör det. Det framgår i rapporten Getting to Equal: The Disability Inclusion Advantage som tagits fram av den amerikanska funktionsrättsorganisationen American Association of People with Disabilities (AAPD) tillsammans med konsultföretaget Accenture.

Många personer med funktionsnedsättning har precis lika god arbetsförmåga som övriga. Det som krävs för att arbetslivet ska bli inkluderande kan vara vissa typer av anpassningar av arbetsplatsen. Ofta handlar det om att öka tillgängligheten, vilket alla medarbetare kan dra nytta av.

”Det här visar att ett samhälle där alla får synas och ta plats, inte bara är ett bättre samhälle för individen, utan att det också är bra för företagen och därmed för hela samhället”, säger Seher Yilmaz, specialist inom jämlikhet och inkludering på Samhall.

Läs hela rapporten här.

Kontakta oss

Jag vill diskutera vidare med Samhall hur vi tillsammans kan skapa en mer inkluderande arbetsmarknad. Fyll i formuläret så återkommer vi till dig.