– Sverige är i en lågkonjunktur. Det innebär ett tufft läge för många företag; många branscher ser en minskad efterfrågan och ytterst leder det till en stigande arbetslöshet. Det slår extra hårt mot människor med funktionsnedsättning, en grupp som har det tufft på arbetsmarknaden även i vanliga fall. Därför känns det väldigt bra att vi kunde välkomna nästan 6 000 nya medarbetare förra året, säger Sara Revell Ford, vd på Samhall.

Samhalls uppdrag är att erbjuda meningsfulla och utvecklande arbeten för personer med funktionsnedsättningar och nedsatt arbetsförmåga. Samhall är Sveriges största företag med 24 000 medarbetare i 25 olika yrkesroller på 800 orter. De jobbar med allt från montering, paketering och lagerarbete till tvätt, lokalvård och avlastning inom äldreomsorgen.

– Hos oss finns kompetent personal, samtidigt som många företag och hela branscher har ett stort behov av arbetskraft och rätt kompetens. Vi ser stora möjligheter framåt för våra medarbetare att fortsätta göra verklig skillnad, fortsätter Sara Revell Ford.

För mer information och kontakt med medarbetare som fått anställning eller praktikplats på Samhall under 2023, kontakta pressjouren.