Partykungens mångåriga inkluderingsstrategi och Bente Sandströms engagemang för personer med en funktionsnedsättning i Nordanstigs kommun fällde avgörandet när Visa vägen-juryn utsåg årets arbetsgivare och årets eldsjäl i regionen för Västernorrland och Gävleborg. 

”Även om livet inte alltid är en fest så kan en arbetsplats där människor blir sedda och bekräftade göra hela skillnaden för en person som på grund av en funktionsnedsättning tidigare blivit ratad och förbisedd. Partykungen ser talang där andra ser hinder och skapar förutsättningar för varje enskild medarbetare att fungera och utvecklas, vilket gör dem till ett föredöme för andra företag.”

Så lyder motiveringen till att Partykungen nu får ta emot det regionala Visa vägen-priset som årets arbetsgivare för sitt arbete med att inkludera människor med en funktionsnedsättning. 

Årets eldsjäl i regionen blir Bente Sandström som arbetar på Nordanstigs kommun, och motiveringen lyder:

”Genom sitt enorma engagemang och tydliga patos bryter Bente Sandström dagligen människors utanförskap genom att se deras förmågor och talanger. Hon hittar lösningar där andra bara ser problem och skapar förutsättningar för personer med funktionsnedsättningar att komma in i arbetslivet, kort sagt en eldsjäl som brinner för inkludering.”

Vinnarna utses av Visa vägen-juryn i nio regioner och juryn består av ordförande Jan Scherman, Bettina Kashefi som är chefekonom på Svenskt Näringsliv, ärkebiskop Antje Jackelén, Prins Daniel, LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson samt Samhalls marknadsdirektör Mats Eliasson. 

– Det här är ett oerhört viktigt pris eftersom det uppmärksammar arbetsgivare och eldsjälar som väljer att anställa människor med olika talanger. De gör det dels för att de vet att det kan göra hela skillnaden för individen, men också för de inser att företaget, arbetskamraterna och hela samhället vinner på det, säger Visa vägen-juryns ordförande Jan Scherman och fortsätter.

– Det finns kort sagt inga förlorare när allas olika kompetenser tas till vara!

De regionala pristagarna kommer att motta sina utmärkelser på en prisutdelning den 23/9 på Englaporten i Sundsvall och går sedan vidare till den stora riksfinalen den 25 november i Stockholm där vinnarna får ta emot sina priser från ärkebiskop Antje Jackelén och Prins Daniel. 

Här finns listan på alla vinnare allt efter som de presenteras:

https://visavagen.samhall.se/lista-har-ar-de-regionala-vinnarna-2019/

 

Henrik Fitinghoff
Presschef
+46 8-5534 11 11
henrik.fitinghoff@samhall.se

 

Visa vägen-priset delas ut av Samhall och uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden.

Priset går till de arbetsgivare och eldsjälar som förstår att det är viktigare att se till vad en människa kan, i stället för till vad de inte kan. Helt enkelt till de som är kloka nog att se till en persons funktionsuppsättningar. Inte för att vara snälla och vilja väl, utan för sin egen verksamhets bästa.

Allmänheten har sagt sitt genom att rösta på sina favoriter och nu utses en regional vinnare i varje kategori av juryn. De regionala vinnarna, nio eldsjälar och nio arbetsgivare, går sedan till en riksfinal där den nationella vinnaren koras på Visa vägen-galan den 25 november.