Arbetsförmedlingen avgör

Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer vilka som får jobb på Samhall. Gemensamt hos alla som jobbar på Samhall är att de har någon form av funktionsnedsättning men också arbetsförmåga. Om du vill få jobb på Samhall behöver du först skriva in dig hos Arbetsförmedlingen.

Vi utbildar och matchar dig rätt

När Arbetsförmedlingen bestämt att du får börja jobba hos oss erbjuder vi yrkesutbildning i vår egen skola. Med hjälp av Samhallmetoden matchar vi sedan rätt person med rätt jobb. På det sättet får vi snabbt ut våra medarbetare i passande roller.

Exempel på roller hos Samhall

Lokalvårdare

Omsorgsassistent

Driftledare

Arbeta på Samhall

Som medarbetare på Samhall utför du riktiga arbeten med efterfrågade produkter och tjänster inom bland annat omsorg, tvätt, logistik och tillverkning. Att arbeta på den ordinarie arbetsmarknaden bygger delaktighet och självkänsla samtidigt som du får ökad kompetens och en chans att visa dina styrkor. Det ger också en medverkan i ett socialt sammanhang och inte minst arbetskamrater.

Läs mer om några av våra medarbetare.

Bild på en person som står bakom ett rullstolsdäck. Han har mörka arbetskläder och keps.
Bild på två medarbetare som står i ett lager. På golvet syns gula tejpmarkeringar. Medarbetarna är klädda i svart och tittar in i kameran. En står och en sitter i en rullstol. Bakom personerna står det hyllor med prylar.
2 min läsning
Bild på två personer som bär på blomsterbuketter på en innerstadsgata i Filipstad.
Bild på Johan som hjälper två kunder i systembolagets butik.
3 min läsning
Bild på en man som står i en trappa och litar sig mot en vägg. han har mörka kläder och mössa.
2 min läsning
Bild på en man som bär mörkblå skjorta och håller i en röd låda.

Möt våra medarbetare

Toms väg tillbaka

2 min läsning
Porträtt på Inga-Lill som lutar sig mot ett arbetsbord. hon har långt hår och glasögon, bärandes svarta arbetskläder.
4 min läsning
En kvinna och en man står vänd mot två Samhallmedarbetare och pratar, Man ser ryggen på medarbetarna. Kvinnan och manen ler och bär glasögon.
Porträtt av Jonna som har svart hår och svarta arbetskläder. Hon står lutad mot en gul palllyftare.
4 min läsning

Hos oss har du en trygg anställning

Målet är att våra medarbetare ska få stärkt självförtroende och ökad självkänsla, en ekonomisk trygghet och en bas att stå på genom kollektivavtalad lön. Vi säger inte upp våra medarbetare vid arbetsbrist utan försöker istället hitta andra arbeten och fylla tiden med aktiviteter och utbildning.

Få stöd för att prova på olika jobb

Det är en viktig del av vårt uppdrag att våra medarbetare ska rekryteras av andra arbetsgivare. Därför erbjuder vi dig som jobbar på Samhall möjligheten att kunna komma tillbaka till oss inom ett år om du skulle vilja söka eller prova på ett arbete hos en annan arbetsgivare.

Är du intresserad av att jobba på Samhall?

Vad roligt! Kontakta Arbetsförmedlingen för att få hjälp med hur du söker jobb hos oss.

Undrar du något?

Läs svaret på vanliga frågor på den här sidan!


Vill du samarbeta med Samhall?

När du anlitar Samhall bidrar du till ett Sverige där alla ses som en tillgång på arbetsmarknaden. Vi erbjuder konkurrenskraftiga tjänster inom bland annat städ, tvätt, tillverkning och logistik till svenskt näringsliv och offentlig sektor.