Arbetsförmedlingen avgör

Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer vilka som får jobb på Samhall. Gemensamt hos alla som jobbar på Samhall är att de har någon form av funktionsnedsättning men också arbetsförmåga. Om du vill få jobb på Samhall behöver du först skriva in dig hos Arbetsförmedlingen.

Vi utbildar och matchar dig rätt

När Arbetsförmedlingen bestämt att du får börja jobba hos oss erbjuder vi yrkesutbildning i vår egen skola. Med hjälp av Samhallmetoden matchar vi sedan rätt person med rätt jobb. På det sättet får vi snabbt ut våra medarbetare i passande roller.

Exempel på roller hos Samhall

Lokalvårdare

Omsorgsassistent

Driftledare

Arbeta på Samhall

Som medarbetare på Samhall utför du riktiga arbeten med efterfrågade produkter och tjänster inom bland annat omsorg, tvätt, logistik och tillverkning. Att arbeta på den ordinarie arbetsmarknaden bygger delaktighet och självkänsla samtidigt som du får ökad kompetens och en chans att visa dina styrkor. Det ger också en medverkan i ett socialt sammanhang och inte minst arbetskamrater.

Läs mer om några av våra medarbetare.

Läs mer om våra medarbetare

Foto av person som sitter lutad vid ett arbetsbord, lutandes med armarna i kors. Personer bär en röd rosett på huvudet och glasögon.
En man med glasögon tittar in i kameran. Han står vid två datorskärmar och arbetar.
Bild på Jimmy som står mellan två lagerhyllor och håller i en bärbar dator.
Bild på Parvis iklädd vita heltäckande arbetskläder.
Porträttbild på Parvis Alizadeh mot en vit vägg.
Monika Nilsson torkar med en trasa på vardagsrumsbordet hemma hos Mikael Taskinen.
Porträtt på Charlotte. Hon ler och tittar in i kameran. Hon har blont hår och glasögon på huvudet.
Porträtt av Gudrun som sitter lutad mot ett bord. Bakgrund är ett höstmotiv med gula löv på ett träd. Hon har grått lockigt hår.

Hos oss har du en trygg anställning

Målet är att våra medarbetare ska få stärkt självförtroende och ökad självkänsla, en ekonomisk trygghet och en bas att stå på genom kollektivavtalad lön. Vi säger inte upp våra medarbetare vid arbetsbrist utan försöker istället hitta andra arbeten och fylla tiden med aktiviteter och utbildning.

Få stöd för att prova på olika jobb

Det är en viktig del av vårt uppdrag att våra medarbetare ska rekryteras av andra arbetsgivare. Därför erbjuder vi dig som jobbar på Samhall möjligheten att kunna komma tillbaka till oss inom ett år om du skulle vilja söka eller prova på ett arbete hos en annan arbetsgivare.