För oss är det viktigt att du känner dig säker med våra tjänster och i din egen miljö. Och det var viktigt för oss även innan det fanns en global pandemi. Därför finns det hos oss, inbyggt i alla våra erbjudanden, en lång erfarenhet av att göra rent. Vi vet att våra rutiner, processer och hygienplaner fungerar.

Rena städtjänster

Vi utbildar vår egen personal inom ramen för Samhallskolan, där tillhandahåller vi flertalet fördjupningsutbildningar. Bland annat kring städ i vårdnära miljöer. När vår städpersonal jobbar nära våra internlärare har de också en möjlighet att snabbt utvecklas på nya områden. På så sätt har vi närmare 10 000 yrkesutbildade städare med gedigen erfarenhet. Över hela landet.

Nu efterfrågas ofta städning med högre frekvens och städning av så kallade tagytor, det vill säga ytor som många människor tar i många gånger om dagen. Vi är redo att möta den utmaningen.

Person putsar fönster

Lokalvård

Vi städar i många olika miljöer och för olika typer av verksamheter från industri, kontor och butiker, till offentliga och omsorgsmiljöer.

Rena tvättjänster

Som en stabil leverantör till bland annat vården och industrin har vi en lång erfarenhet av risktvätt. I grunden står en välarbetad hygienplan, rutiner och processer. De gör att vi är starkt rustade för att hantera textilier som utsatts för virus och smittorisker.

Risktvätten är säkrad och dokumenterad från att den packas, hela vägen genom rengöringen, tills att den är ren.

Rena servicetjänster

Eftersom att vi har en så bred kompetens inom bland annat städ och tvätt kan vi erbjuda samma saker till alla våra kunder. Bland annat inom våra servicetjänster. När vi håller rent och snyggt på din arbetsplats kan vi samtidigt säkerställa att ytor är rena och miljön är säker för dig och dina kollegor.

Vi är övertygade om att alla delar spelar in, från att plocka undan kaffekoppar och snygga till konferensrummen till att rengöra tagytor på er arbetsplats.

Person går med en vagn, i vagnen står kaffekoppar.

Servicetjänster

Samhall skräddarsyr tjänsteinnehållet utifrån en behovsanpassad helhetslösning.

Rena omsorgstjänster

Vi är övertygade om att det behövs fler händer i vården, och det är därför vi tagit fram vårt koncept inom omsorgstjänster. Kort och gott – låt vår personal avlasta vårdpersonalen så att vårdpersonalen kan lägga sin tid på vårdyrket. Det är vårt serviceerbjudande inom vård och omsorg. Vi kan bistå med allt från matservering till administration.

Mätningar visar att det skapar en bättre arbetsmiljö för de anställda, en tryggare miljö för brukare och en större nöjdhet hos anhöriga. Samtidigt bidrar våra kunder till en inkluderande arbetsmarknad. Dessutom gör vi rent.

Person som jobbar inom äldrevården tittar in i kamran och håller armkrok med en vårdtagare.

Omsorgsnära tjänster

God vård kräver både kunskap och hjärta. Men det är svårt att hinna med allt. Låt vårdpersonalen ägna sig åt det de är bäst på – låt Samhall avlasta er med resten.

”Är man stor och stark så måste man också vara snäll. ”

Särskilt när det är stormigt i omvärlden måste vi ta hand om varandra, därför försöker vi inte att skapa merförsäljning av din oro. Att vi gör rent ingår redan i alla våra erbjudanden.

Till exempel om vi erbjuder dig servicetjänster är det inte ett stort steg att lägga till vår städtjänst. Många av våra medarbetare är ju redan hos dig! Med andra ord är det också en vinst för miljön.

Vi tror så mycket på vårt ansvar för miljön att vi ständigt jobbar med att utveckla fler olika initiativ där vi som stor aktör kan göra stor skillnad. Det finns forskning som visar på att modern teknik kan omvandla vanligt vatten till ett rengöringsmedel som är mer effektivt än traditionella kemikalier. Därför utforskar vi det, och fler andra ideér, inom pilotprojekt.

5 min läsning
Två medarbetare skär ut plast efter en mall
2 minuter film

En checklista för din egen miljö

Vi bjuder gärna på lite kunskap, vad du kan tänka på för att hålla det rent i din omgivning. Om du vill prata mer med ett proffs kan du kontakta oss så hjälper vi till.

  • Hur ofta rengör vi gemensamma utrymmen på arbetsplatsen som kök och toaletter?
  • Hur ofta torkar vi av mikrovågsugnen, kaffemaskinen, hissknapparna och entrédörren? 
  • Hur ofta tvättar vi städutrustningen vi städar med?
  • Tänk på att respektera var och ens personliga utrymme Vid gemensamma arbetsplatser torka om möjligt av arbetsplatsen och utrustningen med desinficerande medel när du lämnar den

Det här är bara några exempel. Vill du veta mer om hur vi gör rent? Kontakta oss!