Hoppa till innehåll
Samhall

Förra året slutade 1166 av våra medarbetare. Målet är att ännu fler ska lämna oss

Med över 24 000 medarbetare är vi ett av Sveriges största företag. Men vi är inget vanligt företag. Genom vår uppgift att skapa meningsfulla jobb för personer med funktionsnedsättning, spelar vi en avgörande roll i att främja inkludering och mångfald på arbetsmarknaden.

Vi har också målsättningar som inga andra företag har. Ett av dessa mål är att 1500 medarbetare varje år ska sluta hos oss och ta sig vidare till andra arbetsgivare i samhället. För oss är det viktigt att se människor växa och ta sig vidare på egna ben till ett utvecklande arbete.

Detta är mål och uppgifter vi inte klarar på egen hand. Det krävs fler företag som vill vara med och bidra till en mer inkluderande arbetsmarknad. Det krävs ett skifte i hur samhället ser på kompetens och på människor med funktionsnedsättningar.

Sverige befinner sig i en lågkonjunktur med stigande arbetslöshet som följd. Svåra tider brukar slå hårdast mot dem som redan har det tufft. Det gäller särskilt på arbetsmarknaden där människor som har en svagare förankring ofta är de som får gå först när företag måste spara eller dra ner på sin verksamhet. Det är också de som står sist i kön när situationen stabiliseras och företagen kan anställa igen.

Vi kommer att fortsätta jobba för målet att fler ska kunna lämna oss för andra arbetsgivare. Vill du veta mer om hur vi tillsammans kan skapa en mer inkluderande arbetsmarknad? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

Kontakta oss

Jag vill diskutera vidare med Samhall hur vi tillsammans kan skapa en mer inkluderande arbetsmarknad. Fyll i formuläret så återkommer vi till dig.