Samhall är ett av Sveriges största och mest effektiva integrationsprojekt, där människor som hamnat långt ifrån arbetsmarknaden bereds en möjlighet att ta sig in. Under förra året gav Samhall 8246 nya personer ett jobb, eller en praktikplats,, vilket är ett nytt rekord i företagets 40-åriga historia. Den stora siffran hänger också samman med att så många som 1492 personer blev rekryterade från Samhall till ett annat företag och därmed lämnade plats för andra som vill komma in och börja arbeta.

– Vi kallar oss Sveriges viktigaste företag och siffrorna visar att det är med rätta. Att bryta utanförskapet för personer med funktionsnedsättning är lönsamt ur alla perspektiv, och vi vill att fler företag förstår det och tar sitt ansvar, säger Samhalls vd Monica Lingegård.

Henrik Fitinghoff
Presschef
+46 8-5534 11 11
henrik.fitinghoff@samhall.se

Samhall är Sveriges viktigaste företag. Företaget har över 25 000 medarbetare i hela landet och erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning och omsorg. Samhall ägs av svenska staten och omsätter årligen mer än nio miljarder kronor. Företagets kärnuppdrag är att skapa utvecklande arbeten åt personer med funktionsnedsättning genom att matcha rätt person till rätt arbete i konkurrensutsatta kunduppdrag.