Lite kaxigt brukar vi säga att vi är Sveriges viktigaste företag, och för väldigt många människor är vi det. Vår uppdragsgivare är hela svenska folket och vårt uppdrag är unikt. Att skapa utvecklande arbeten för personer med funktionsnedsättning, och att göra det genom riktiga arbeten som är efterfrågade av viktiga kunder.

Vi lovar alla som kommer i kontakt med oss en sak, att vi gör dem bättre. Det gäller alla våra medarbetare, alla våra kunder och landet som vi tillsammans har ansvar för.

Vi jobbar landet runt, vi jobbar året runt, vi jobbar dygnet runt och vi jobbar livet runt. Även när det ibland är svårt. Och vi kommer inte att ljuga. Att vara vd för Sveriges viktigaste företag är svårt, men egentligen är väl alla de viktigaste sakerna det?

Så bli vd hos oss. Inte bara för att vi är bra. Utan för att vi gör dig bättre.

Vi gör dig bättre.

På Sveriges viktigaste och största företag, Samhall, är du som vd med och gör verklig skillnad för många. Samhall arbetar dagligen med att bryta utanförskap och stärka självkänslan hos våra medarbetare och bidra till en ökad mångfald i arbetslivet. Samhall har över 26 000 medarbetare i hela landet och erbjuder tjänster inom allt från städ, tvätt och fastighetsskötsel till logistik, tillverkning och omsorg. Samhall ägs av den svenska staten och omsätter årligen mer än nio miljarder kronor. Företagets kärnuppdrag är att skapa utvecklande arbeten åt personer med funktionsnedsättning genom att matcha rätt person till rätt arbete i konkurrensutsatta kunduppdrag. Detta ger en kombination av kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta som inget annat företag kan leverera.

Vi söker nu en ny vd som med ett utpräglat affärssinne i kombination med ett stort samhällsengagemang och ett entusiasmerande och tydligt ledarskap kan leda Samhall in i nästa fas. För att lyckas i rollen måste du brinna för affärer och kundnytta, vara van vid att ta det fulla personal- och resultatansvaret i större, decentraliserade och personalintensiva organisationer samt ha en erkänt stark kommunikativ förmåga. En förmåga att snabbt kunna växla mellan ett långsiktigt makroperspektiv och att kunna dyka ner i operationella frågor är en annan nyckel till att lyckas. Om du dessutom bär på en övertygelse om att alla människor kan utvecklas och bidra med rätt förutsättningar och stöd så är detta rätt roll för dig.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV senast den 11 maj 2020 till application@pelago.se. Märk ansökan ”Vd Samhall”. I detta uppdrag samarbetar vi på Samhall med ledarskapsrådgivningsfirman Pelago, www.pelago.se. För frågor kring vd-tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig konsult på Pelago, Christoffer Lindblad, 070-344 08 63 / christoffer.lindblad@pelago.se. Samhall arbetar aktivt med mångfald och ser gärna sökanden med olika bakgrund.