Efter 45 minuter på Mynttorget, sammanfattade Sara Revell Ford samtalet med Ali Esbati (V) som engagerat, lärorikt och roligt. 

– Det här är något som jag verkligen gillar. Att få prata om anledningen till varför vi finns. En organisation som jobbar för något som är så viktigt som vi får aldrig bli nöjd. Vi måste lägga tid och kraft på att fundera på hur vi kan utvecklas i rätt riktning. Och i det arbetet är det ovärderligt att få prata med kunniga och engagerade människor med olika perspektiv. 

Själva fonden till samtalet utgjordes av en moped med utfällbar espressomaskin. Därifrån serverades nymalet och nybryggt kaffe av Samhall-medarbetarna Pontus Nilsson och Linus Nilsson, som har fått lektioner av en renommerad barrista.  

Stärkta av nybryggt kaffe förde de två samtalsdeltagarna ett öppet samtal med fokus på utbyte. Ali Esbati förtydligade Vänsterpartiets inställning till olika frågor som rör Samhall och Sara Revell Ford kunde i sin tur berätta om Samhalls ambitioner och mål i relation till dem. 

– Jag tror att jag lyckades förmedla att Samhall tycker att frågorna som Ali Esbati brinner för är väldigt viktiga. Inte minst när det kommer till arbetsmiljöfrågorna.  

Efter samtalet packades espressomaskiner noggrant in i mopeden igen av dagens baristor Pontus Nilsson och Linus Nilsson. Allt för att den ska vara redo till nästa upplaga av Sveriges viktigaste fika. Och det var nog inte bara på grund av det goda kaffet, utan också tack vare ett lyckat samtalsformat som en glad Sara Revell Ford kunde konstatera: 

– Jag ser mycket fram emot nästa samtal!