Social hållbarhet

Socialt ansvar skapar lönsamhet

Att jobba med social hållbarhet är viktigt för företag av flera skäl, bland annat för att locka till sig och behålla kunder och medarbetare, för att bidra till en mer hållbar samhällsutveckling och för att stärka företagets varumärke. Hur tänker andra företag kring social hållbarhet? Och hur kan ditt företag komma i gång att jobba mer aktivt med frågan? 
Mockup av en laptop med en illustration samt texten "Så prioriterar svenska företag social hållbarhet"

Undersökning:
Så prioriterar svenska företag social hållbarhet

Vi har genomfört en undersökning för att ta tempen på hur svenska företag ser på social hållbarhet. Hur högt prioriteras frågan? Vad är de främsta anledningarna till att man jobbar med social hållbarhet? Vad är de största utmaningarna? Anser man att social hållbarhet stärker företagets konkurrenskraft? I undersökningen deltog 202 företag.

Guide: Så här kommer ni i gång med social hållbarhet

Social hållbarhet är ett brett område och som företag kan det vara svårt att veta var man ska börja. Här är fem steg som ni kan ta för att komma i gång och börja jobba mer aktivt med frågan.
Närbild på händer som syr.

Returhantering

Många e-handelsreturer reser hundratals mil i onödan.

E-handeln växer så det knakar. Bara under första kvartalet 2021 ökade den svenska e-handelsförsäljningen med 53 procent (PostNords rapport E-barometern). Och en ökad handel leder…

1 min läsning