Samhall i samarbete med Max

Max hamburgerrestauranger

Hamburgerkedjan Max vill att personalen ska spegla samhället i stort. Därför har man som mål att varje restaurang ska ha minst en anställd med någon form av funktionsnedsättning – en ambition som vi på Samhall helhjärtat ställer oss bakom.

Sedan länge sköter Samhall städningen av alla Maxrestauranger i landet, men genom ett nytt projekt har vi också kunnat hjälpa till med rekrytering. Personal från Samhall har gått över till en fast anställning som restaurangbiträden hos Max. Det är det bästa betyg vi kan få.

Inom projektets ramar kommer 200 Samhallanställda successivt erbjudas anställning hos hamburgerkedjan. Det låter kanske konstigt, men inget gör oss gladare än när vår personal är redo att lämna oss.

– När vi anställer personer som har stått utanför den ordinarie arbetsmarknaden så visar de ett otroligt engagemang och en arbetsglädje som smittar av sig. Dessutom jobbar de kvar längre än andra, så även om utbildningen och introduktionen ofta tar mer tid får vi igen det i slutänden, säger Pär Larshans, personalchef på Max.

 

Vi finns på Max
dagar/år
Vi städar
restauranger/dag