– Samhall är ett bra företag att ha att göra med. Vi har haft en del utmaningar men är på väg åt rätt håll, säger Anders Emanuelsson som är FM chef på Coop Butiker och Stormarknader AB.

Inför den nya avtalsperioden ska ett elektroniskt system för kvalitetsredovisning införas och den lokala arbetsledarens roll ska stärkas. Coop väljer att arbeta med Samhall efter en samlad bedömning av pris och kvalitet.

– Kraven på städningen i våra utrymmen är höga och myndighetskontroller utförs eftersom vi hanterar färskvaror, säger Anders Emanuelsson. Vi är även stolta av att bidra till ett företag som gör en samhällstjänst och det tar vi också med i vår bedömning.

Inledningsvis gällde uppdraget lokalvård. Samhalls medarbetare har sett till att såväl den 7 600 kvadratmeter stora butiken i Bromma Blocks hållits skinande som att kundkorgarna är rena i butiken om 400 kvadratmeter i Minneberg. Under åren har Samhalls medarbetare fått ett utökat förtroende och arbetar nu även med yttre skötsel, att plocka matkassar i Coops lager och att leverera till kunder.