Samhalls vd nominerad till prestigefyllt hållbarhetspris

Sedan 1999 har priset Hållbart Ledarskap årligen delats ut av NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv för att belöna en person som genom kompetent ledarskap medverkat till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete och bidragit till ett hållbart näringsliv. Samhalls vd Monica Lingegård är bland de tre finalisterna 2017.

Monica Lingegård är en av tre slutnominerade till det prestigefyllda priset Hållbart ledarskap 2017.

— Genom att gå före och visa vägen, styra skutan åt rätt håll och få med sig medarbetarna och kunderna på resan har våra slutkandidater visat att hållbarhet är en affärsmöjlighet. Det som vi fastnade extra för hos slutkandidaterna är att de också visar på ett starkt personligt engagemang för att driva hållbarhetsarbetet framåt, säger Cecilia Pfannenstill, vice styrelseordförande för NMC Nätverket för Hållbart Näringsliv.

2017 års slutkandidater är:

  • Ann Carlsson, vd på Apoteket AB
  • Christoffer Bergfors, vd och sverigechef på Max Hamburgerrestauranger AB
  • Monica Lingegård, vd på Samhall AB

”Hållbart ledarskap på Samhall kretsar självklart mycket kring vår absolut viktigaste resurs – våra medarbetare.”

— Att vi behöver använda våra resurser på ett långsiktigt hållbart sätt är ju alldeles uppenbart idag. Det kräver balanserat beslutsfattande, en förståelse för hur man bygger värde för bolagets samtliga intressenter men också en kultur och en värdegrund som gör att vi i själva vårt företags DNA har en kompass som tar oss i rätt riktning i alla lägen. Hållbart ledarskap på Samhall kretsar självklart mycket kring vår absolut viktigaste resurs – våra medarbetare. Med allt detta i beaktande så blir jag självklart oerhört stolt över att bli nominerad till detta fantastiska pris. VI har konsekvent arbetat med att bygga ett långsiktigt hållbart Samhall ur alla perspektiv och denna nominering ser jag som ett tecken på att vi är på väg åt rätt håll och gör relevanta förändringar, säger Monica Lingegård om nomineringen.

Vinnaren utses av en jury och kommer att tillkännages vid NMC:s medlemsgala i Stockholm den 11 oktober 2017.

— I vår bedömning har vi bland annat tittat på kandidaternas förmåga att leda och förverkliga sina hållbarhetvisioner och mål, hur kandidaterna har verkat för att integrera hållbarhet i företagets affärsutveckling, affärsmodell eller operativa arbete utefter värdekedjan, samt på vilket sätt kandidaternas insatser präglas av framåtanda och nytänkande, säger Cecilia Pfannenstill.

Läs mer om priset här

Se kommentarer