Nya hårdare krav

— Vi är mycket glada över att våra städtjänster har fått en uppdaterad Svanenmärkning och alltså uppfyller de nya hårda kraven för certifieringen. Det är resultatet av ett både långsiktigt och målmedvetet arbete med miljöfrågor. Svanenmärkningen svarar upp mot de allt högre krav som våra kunder ställer samtidigt som det bygger en stolthet bland våra medarbetare, säger Jonas Rieck, affärsområdesdirektör på Samhall.

Låg miljöpåverkan, hög kvalitet

Svanenmärket står för både låg miljöpåverkan och hög kvalitet. Samhall arbetar bland annat kontinuerligt med att minska användningen av kemikalier, plastpåsar och utsläppen från produktionsfordonen. Det betyder bland annat att Samhall använder och doserar miljömärkta kemikalier på rätt sätt och använder våra städfordon på ett klimatsmart sätt.

Det är ett kvitto på att företagets närmare 10 000 lokalvårdare städar miljövänligt.

— Vi har haft Svanenmärkningen i några år, men har nu fått göra en ny ansökan precis som alla andra på grund av ännu tuffare krav. Från och med april Svanenmärker vi inte bara städtjänsten utan även golvvården och det bidrar till bättre miljö och mycket större hållbarhet. Det är ett kvitto på att företagets närmare 10 000 lokalvårdare städar miljömedvetet. Vi är stolta över att kunna erbjuda en miljövänlig städtjänst och golvvård som bidrar till att skapa vägar till arbetsgemenskap och bryta utanförskap, säger Jonas Rieck, affärsområdesdirektör på Samhall.
Läs mer om Svanen på www.svanen.se