Under Visa vägen-galan 2017 stod Thomas Christenson på scenen med sin favorittavla ”The Red Horse”. En av hans karakteristiska hästmotiv i expressionistisk stil som konstkritiker i NWT kallat ”den mest intressanta nutida värmländska konsten”. En intensiv budgivning uppstod och tavlan såldes till rekordpris. Sedan dess har ingenting varit sig likt.

Mitt självförtroende har stärks och jag håller på för fullt och målar i ateljén så gott som varje dag.

— Mitt självförtroende har stärks och jag håller på för fullt och målar i ateljén så gott som varje dag. Försäljningen av tavlan gjorde att jag och min syster som är fotograf kunde åka till Arizona och studerade vildhästar. Det var fantastiskt att få se deras naturliga beteende. — Nästa utställning är på Galleri Bergman i Karlstad och jag har även blivit inbjuden att återigen ställa ut på Lars Lerins galleri Sandgrund. Men vi tar en sak i taget.

Lerins lärjungar

Förutom utställningarna är Thomas aktuell som gästkonstnär i TV-programmet Lerins lärjungar. —  I somras träffade jag Lars och han frågade om jag ville vara med i serien som en av gästkonstnärerna. Det var nervöst till en början, men alla var så väldigt snälla. Jag kände så mycket värme av deltagarna så att det kändes rätt naturligt sen. Jag smälte in i handledarrollen allt eftersom och visade mina tips och delgav mina idéer om hur man tecknar. Mitt sätt att teckna på att väldigt expressivt och jag fokuserar mer på helheten än detaljerna. — Det var en fantastisk upplevelse, väldigt berikande! Se programmet på SVT Play Se film med Thomas från Visa vägen-galan 2017