Samhall får utökat uppdrag

Vid en extra bolagsstämma under måndagen den 29 januari fick Samhall AB ett utökat uppdrag av regeringen. Stämman beslutade att Samhall ska anställa 1 000 nya medarbetare med funktionsnedsättningar under 2018 och ytterligare 1000 medarbetare under 2019. Samhall har idag närmare 25 000 medarbetare på ca 600 orter.

Bakgrunden till det utökade uppdraget är att Samhall har varit mycket framgångsrika i att skapa utvecklande arbeten där personer med funktionsnedsättningar kan få ett starkare fäste på arbetsmarknaden. Bolagsstämman beslutade också att höja Samhalls mål avseende hur många medarbetare som årligen ska lämna Samhall till förmån för ett arbete hos annan arbetsgivare från 1100 personer till 1500 personer.

”Jag ser fram emot att ge ännu fler personer möjligheten att gå från ett utanförskap till en arbetsgemenskap hos Samhall”

— Jag ser fram emot att ge ännu fler personer möjligheten att gå från ett utanförskap till en arbetsgemenskap hos Samhall. Genom våra många kunduppdrag, runt om i hela landet, har Samhall unika möjligheter att erbjuda utvecklande arbetsuppgifter, säger Monica Lingegård, vd för Samhall.

Se kommentarer