Den 16 november hålls Visa vägen-galan i Stockholm då årets viktigaste pris delas ut. Röstningen är igång redan nu och alla kan rösta. Visa vägen-priset uppmärksammar eldsjälar och arbetsgivare som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter utanförskap på arbetsmarknaden. Priset går till de arbetsgivare och eldsjälar som förstår att det är viktigare att se vad en människa kan, istället för vad de inte kan. Helt enkelt till de som är kloka nog att se till en persons funktionsuppsättningar. Alla kan nominera i de båda kategorierna, och omröstningen är offentlig.

Visa vägen-priset delas ut i kategorierna Årets eldsjäl och Årets arbetsgivare i tre regioner: Norrland, Svealand och Götaland. Dessa totalt sex regionala vinnare går vidare till juryn och riksfinalen, där det nationella priset delas ut.

Visa vägen-juryn är en repris av förra årets succékonstellation. Jan Scherman, skribent, föreläsare, konsult och debattör är juryns ordförande. Med sig har han H.K.H. Prins Daniel, ärkebiskop Antje Jackelén, LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson, Svenskt Näringslivs chefekonom Bettina Kashefi och Samhalls marknadsdirektör Mats Eliasson.

För att rösta klicka här

Kriterier för tävlande Pristagaren ska vara en god förebild och visa vägen mot en arbetsmarknad där fler personer med funktionsnedsättning ges möjlighet att delta. Pristagaren ska ha arbetat medvetet för att öka mångfalden i arbetslivet genom att skapa nya vägar till arbete för personer med funktionsnedsättning. Verksamheten skall bedrivas inom ramen för en god och utvecklande arbetsmiljö. De aktuella insatserna ska främja nytänkande och vara gynnande och utvecklande för både arbetsgivare och individer. Insatserna ska bedrivas med hållbarhet och långsiktighet. De utförda insatserna ska kunna kvantifieras och spridas. De kan redan ha fått spridningseffekter eller bedöms kunna få det om de lyfts fram och uppmärksammas.

Vem som helst eller vilken organisation som helst som är verksam i Sverige kan nomineras till Visa vägen-priset. Alla nomineringar granskas av Visa vägen-priset för att säkerställa att de når upp till prisets kriterier. När en nominering är granskad och godkänd meddelas den nominerade och nomineringen publiceras på visavägen.se. Det är tillåtet att rösta på flera kandidater, men inte flera gånger på samma kandidat. De kandidater som har fått flest röster går vidare till Visa vägen-juryn som, med stöd av prisets kriterier, utser vinnare.

2019 tilldelades Lars Lerin Visa vägen-priset i kategorin Årets eldsjäl.

Förra året tilldelades Lars Lerin Visa vägen-priset i kategorin Årets eldsjäl. ”…Med engagemang och medkänsla sprider eldsjälen en värme som får andra människor att växa, brinna och utvecklas som människor. Ett engagemang som smittar av sig och når hela vägen hem i stugorna.”

Grönsakshallen Sorunda tilldelades Visa vägen-priset som Årets arbetsgivare 2019. Vd Christer Läckgren har en övertygelse om att det blir lättare att nå större framgång genom att låta medarbetare få fokusera på det de är bra på. Det synsättet har gjort det enkelt att anställa personer med funktionsnedsättning.

Ärkebiskop Antje Jackelén,Grönsakshallens Vd Christer Läckgren, H.K.H. Prins Daniel, Jan Scherman, juryns ordförande.

För att läsa mer om vinnarna 2019 följ länk: Visa vägen galan