Rekreation som arbetsplats

På Högbo bruk jobbar medarbetarna för att skapa en fantastisk plats. Nu laddar de för vintersäsong.

Hösten har kommit till Sandviken och medarbetarna på Samhall laddar för vintersäsongen. Snart ska skidspåret förberedas och nya bodar målas.

Högbo bruk är kommunens gröna lunga, dit alla är välkomna för rekreation. Förutom att vara ett konferens- och relaxhotell kan du även åka skidor, paddla kanot, spela minigolf, hälsa på i djurparken eller varför inte ta en tur med häst och vagn under ditt besök? På området finns butiker och ateljéer som är öppna året runt, och just nu är det full fart med höstaktiviteter.

Samhalls uppdrag med bruksgården startade redan 1999 och medarbetarna har en fin gemenskap och trivs väldigt bra.

— Jag tror att de känner sig behövda, och det är de verkligen. Att ha ett fast jobb ger trygghet och vi ger medarbetarna förtroende att klara av saker. Det är så människan växer, säger Arne Anderstedt, vd för Högbo bruk.

”Vi ger medarbetarna förtroende att klara av saker. Det är så människan växer.” säger vd Arne Anderstedt.

Här finns många olika ­­arbets­­uppgifter; allt från att sköta bageriet, ysteriet, växthuset och frilandet till att ta hand om djuren, snickra, måla och underhålla alla de hundratals rödmålade byggnaderna.

Av de 35 medarbetare som arbetar här slussas varje år ungefär en person till en anställning utanför Samhall.

— Det är på gott och ont, vi behöver då lära upp någon ny men det är ett mindre problem jämfört med glädjen i att de har att gått vidare i arbetslivet, säger Arne Anderstedt.

Till följd av sitt arbete på Högbo bruk vann Arne Anderstedt Visa vägen-priset i kategorin Årets eldsjäl 2017.

Läs mer om Arne och se film från Visa vägen-galan här.

 

 

 

Se kommentarer