Det senaste numret av magasinet Story är proppfullt med intressanta reportage och artiklar om hållbara affärer.

Samhalls vd Monica Lingegård möter Rikspolischef Anders Thornberg och pratar om framtiden, om den allt grövre brottsligheten och vikten av inkludering och värme.

Vi firar att Samhall fyller 40 år. Från skyddade verkstäder via tjänsteindustrin till uppdrag i den cirkulära ekonomin. Nu har Samhalls funnits i 40 år och jubileet firas med en tillbakablick på en fantastisk utveckling.

En intervju med tech-världens största förebild Jenny Dearborn som berättar om hur hennes diagnoser har hjälpt henne att komma dit hon är.

Dessutom har vi besökt Peje Emilssons Silver Life där äldrevård kombineras med sportaktiviteter och massage.

Handels-forskaren Mette Morsing som anser att vi borde snacka mer. Själv formulerar hon lösningen för hur handelsundervisningen ska bli hållbar.

Vi får träffa tidigare forskningsingenjören Peter Anttu som efter år av utbrändhet fick tillbaka självförtroendet. Ett jobb hos Samhall ledde vidare till nytt jobb inom it-branschen.

Tankestyrda rullstolar, smarta kontaktlinser och 50 olika röster på 20 olika språk – läs om lösningar för framtiden.

Hos Godsinlösen tänker man cirkulärt och lagar det som annars skulle slängas – allt från mobiler till skor och datorer.

Det och mycket mer i senaste numret av Samhall Story (såsom fokus på funktionsuppsättningar, vinddrivna frakt-fartyg, lösningar för en smartare textilindustri, ”foraging” och solceller i miniformat).

Trevlig läsning!

Vill du få Samhall Story direkt i brevlådan eller digitalt i din inkorg?