Samhall är bäst i Europa på hållbarhet

I maj förra året slogs det fast att Samhall är bäst i Europa på hållbarhet. Philip Forrest, som är ordförande i European Business Awards jury, berättar att ungefär 3 000 anmälningar – av ledande företag från hela Europa – plockas ut bland anmälningarna varje år för att bedömas av juryn. – Och ungefär en tiondel av dem har anmält sig till priset för Environmental and corporate sustainability. Så med den jämförelsen kan man förstå konkurrensen och hur stor Samhalls bragd är, säger han.

Varför gick priset till Samhall?

”Det som utmärker Samhall är utvecklingen av en förvaltningsmodell som känner in kundernas behov och samtidigt är finansiellt stabil.”

– Samhall har utvecklat, och framför allt framgångsrikt genomfört, en innovativ strategi för ett av de största problem som både regeringar och privata företag står inför i dag. Det är en kreativ lösning som har synliggjort nya perspektiv och skapat en ny strategi, en unik modell, för att ta itu med de här frågorna. Det som utmärker Samhall är utvecklingen av en förvaltningsmodell som känner in kundernas behov och samtidigt är finansiellt stabil. Som är tillräckligt stark för att Samhall ska kunna leverera nuvarande tjänster och även säkra framtida verksamhet.

Varför är det viktigt med social hållbarhet?

– Hållbarhet är i sin helhet ett väldigt brett begrepp som innefattar allt från små samhälleliga insatser till omfattande policyer för att skydda planeten och allt den innefattar. Många organisationer misslyckas eftersom de försöker täcka allt på samma gång och ta itu med för många problem samtidigt. Att välja ett huvudområde att fokusera på är ett väldigt klokt och effektivt tillvägagångssätt. Det var ett sådant tillvägagångssätt vi i juryn såg hos Samhall och det var därför Samhall tog hem priset i en väldigt konkurrenskraftig grupp finalister.