Allt fler medarbetare går vidare till ett jobb utanför Samhall. Antalet som lämnade Samhall under förra året för en ny anställning var hela 1 295 stycken – det är den högsta andelen i Samhalls historia. En av dessa är Camilla Gunnarsson som har gått till ett nytt jobb på Burger King.

Jag ställs inför nya utmaningar varje dag.

— Jag har mer inkomst nu än innan, och får uppskattning och stöd av mina kollegor och min chef. Vardagen blir inte rutin, utan jag ställs inför nya utmaningar varje dag. Efter att Samhall hjälpte henne att få jobb på Burger King fick hon erbjudande om anställning efter en månads praktik. På restaurangen ser hon till att alla ytor i lokalen är fräscha, inklusive toaletterna. Anställningen har gjort att hon har växt som människa. Camilla anser att man ska jobba hårt för att visa att man kan sköta sitt jobb. — Det viktigaste när man får chansen är att man fortsätter kämpa vidare, även om misstag kan ske på vägen. Burger King vann även Samhalls rekryteringsutmaning som det företag som rekryterade flest från Samhall – hela 33 medarbetare under 2017.

Att se vilket bra jobb de vi anställt från Samhall gör och hur de utvecklas värmer i hjärtat.

— Jag är oerhört glad och stolt. Vi har kämpat för att anställa så många Samhallmedarbetare som möjligt. För oss handlar det mycket om att ta ett samhällsansvar. Näringslivet behöver göra sin del för att få ut folk i arbette. Att se vilket bra jobb de vi anställt från Samhall gör och hur de utvecklas värmer i hjärtat, säger Fredrik Moser, HR-chef på NSP Burger King.