Csr – vad är det?

Csr ligger verkligen i tiden nu; fler och fler företag pratar nu om csr. Beställare vill veta "hur jobbar ni med csr på ert företag" och vi som levererar tjänster åt företag vill berätta "så här gör VI för att bidra till samhällsansvar". Det finns anledning att prata mer om det.

Marie Hansson

Marie Hansson är ansvarig för utveckling och konceptualisering av Facility Management Services samt strategisk affärsutveckling av FM på Samhall.

Mer om Facility Management
Kontakta Marie eller läs mer om Facility Management

Riktiga arbeten som skapas i kunduppdrag, på marknadsmässiga villkor i konkurrens med andra. Med andra ord tar vi vara på en outnyttjad resurs – arbetsföra personer med funktionsnedsättning – och gör den konkurrenskraftig på arbetsmarknaden.

Det är ju liksom både socialt och ekonomiskt ansvarstagande i ett!

”Hos oss på Samhall är csr och hållbarhet kärnan i vårt uppdrag. Vår huvuduppgift är att skapa utvecklande jobb åt personer med funktionsnedsättning.”

Vår viktigaste insats för samhällets hållbara utveckling är att öka tillgängligheten till arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning och bidra till att deras arbetsförmåga tas tillvara.

Här kan vi ju alla bidra, genom att vi pratar om de fördomar som finns därute, och slå hål på dem tillsammans. Man kan även tex anlita Samhall som leverantör av tjänster, eller varför inte rekrytera en för tjänsten matchad och utbildad medarbetare direkt från oss?

Vi har såklart även en uttalad, konkret och mätbar miljöstrategi hos oss. Dessutom har vi Svanen-certifierat vår städtjänst. Ekonomiskt ansvarstagande handlar för oss om att genomföra det arbetsmarknadspolitiska uppdraget på bästa och mest effektiva sätt. Det innebär en ekonomi i balans och långsiktigt sunda affärer. Vi ska konkurrera med andra företag på lika villkor genom marknadsmässig prissättning och kalkylering. Prissättningen ska följa svensk konkurrenslagstiftning och EU:s konkurrensregler.

Visste du förresten att Samhall fått pris i European Business Awards som Europas mest hållbara företag?

Hur ser ni på csr, ur ert perspektiv?

Sammanfattning av csr enligt Wikipedia
Företags samhällsansvar (csr, engelska Corporate Social Responsibility) kallas idén att företag ska ta ansvar för hur de påverkar samhället, ur såväl ett ekonomiskt, miljömässigt som socialt perspektiv. Även begreppet hållbarhet används allt flitigare för att dels tydliggöra vad man menar samt för att understryka att det ekonomiska ansvarstagandet.

Samhällsansvarets tre delar:

  • Ekonomiskt ansvarstagande
  • Miljömässigt ansvarstagande
  • Socialt ansvarstagande, inklusive etiskt ansvarstagande

 

Marie Hansson

Marie HanssonArbetar som: Ansvarig för utveckling och konceptualisering av Facility Management Services samt strategisk affärsutveckling av FM för Sveriges viktigaste företag: Samhall AB.

Ålder: 52 år
Bor: Snart i nytt hus vid Magnarps vackra strand i Skåne
Intressen: Personlig utveckling, golf, skidor, resor, familj och vänner
Om 10 År: har jag äntligen gjort en klassiker, varit på Kebnekaise, varit i Nepal och vandrat samt fått ett litet hav av härliga barnbarn!
Övrigt: Nyfiken, tävlingsinriktad, reslysten, ansvarsfull, driven.

Se kommentarer

Relaterade kunder

Swedbank
Max hamburgerrestauranger
Ikea