HR-specialist till Stockholm

Samhall är organiserat i tre marknadsområden.  Marknadsområde Mitt, som sträcker sig över mellansverige, är organiserat i åtta distrikt söker nu en hr-specialist med placering i Stockholm. Tjänsten är direkt underställd hr-chef.

Vill du ha Sveriges viktigaste jobb? Vi söker dig som vill vara med och utveckla Sveriges viktigaste företag.

Arbetsbeskrivning

Som hr-specialist ansvarar du för uppföljning, analys och samordning av processer och nyckeltal inom hela HR-området. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att driva rekryteringar av tjänstemän i marknadsområdet, vara ett stöd för distrikten i arbetsrättsliga ärenden samt uppföljning och analys av personalekonomiska nyckeltal.

Du redovisar resultat samt föreslår aktiviteter som bidrar till Samhalls måluppfyllelse. Resor i marknadsområdet ingår i tjänsten.

Önskvärda kvalifikationer

  • Flerårig erfarenhet av kvalificerat HR-arbete med goda resultat
  • Erfarenhet av rekrytering
  • God förmåga att sammanställa statistik, göra analyser av personalnyckeltal
  • Högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper inom HR

Som person är du uppmärksam, pålitlig och engagerad. Du trivs med att skapa kontakter och utveckla goda relationer. Du är utvecklingsinriktad och har förmåga att förmedla budskap på ett pedagogiskt sätt. Du är målmedeveten och trivs både med att arbeta självständigt och i team.

Ansökan och övrig information

Anställningsform: Tillsvidare
Anställningsdatum: Enligt överenskommelse
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Befattningens placering: Stockholm
Sista ansökningsdag: 31 januari 2017

Kontaktperson

Åsa Suuronen, hr-chef, 08-602 28 47

Fackliga kontakter

Hans Johansson, Unionen, 08-602 05 07
Anders Lehult, Ledarna, 0176-22 57 31
Asim Zilic, SACO, 021-83 18 20

Organisationsbeskrivning

Samhall är Sveriges viktigaste serviceleverantör. Vi erbjuder tjänster med leveransgaranti inom allt från städ, tvätt och fastighet till logistik och tillverkning. Vi är rikstäckande med dryga 23 000 anställda på cirka 200 orter och omsätter årligen cirka sju miljarder kronor. Genom våra kunduppdrag utvecklar vi personer med funktionsnedsättning och vi lyckas så bra för att vi är bäst på att matcha rätt person till rätt arbete. Det ger en kombination av kundnytta, medarbetarnytta och samhällsnytta som inget annat företag kan leverera.