Samhall Lyssna på innehållet

"Jag har jobbat hårt. Extremt hårt"

För fotbollsproffset Kim Källström betyder sport allt. Han har varit proffs under större delen av sitt liv och han har nyligen gjort en hyllad debut som expertkommentator för herrlandslagets matcher i Kanal 5. Vid sidan av jobbet är han även initiativtagare till Kim Källström Trophy – en fotbollsturnering för ungdomar med funktionsnedsättningar.

MED EN PAPPA SOM var fotbollsspelare växte Kim Källström upp i omklädningsrummet och sedan dess har sporten genomsyrat allt han gör – som fotbollsproffs har det även blivit hans yrke. Därför är det kanske inte så konstigt att hans engagemang utanför jobbet blir att starta en fotbollsturnering. Det är heller inte så konstigt att det blir en del av Gothia Cup – världens största fotbollsturnering för ungdomar. Det var nämligen där karriären startade för Kim. Gothia Cup arrangeras av BK Häcken, laget som både Kim och hans pappa spelade i när allt började. Vi träffar Kim Källström en kvav sensommardag på hans hemarena Letzigrund i Zürich.
Hur fick du idén till Kim Källström Trophy?

Jag ville visa att fotboll är för alla.

– Jag bestämde mig för att jag ville göra någonting vid sidan av jobbet som fotbollsspelare. Det var en tanke som kom till mig för några år sedan, när jag var mitt i min karriär. Jag ville visa att fotboll är för alla. Jag kände att jag har givits fantastiska förutsättningar för att bli proffs och att jag har haft så otroligt bra stöd både hemifrån och från tränare. Jag ville göra något för dem som inte haft samma möjligheter som jag hade när jag växte upp.

Kim Källström
Kim Källström


DET ENA LEDDE TILL DET ANDRA och Kim Källström kontaktade sitt gamla fotbollslag BK Häcken som blev förtjusta i idén. I sommar spelas Kim Källström Trophy för sjätte året i rad som en del av Gothia Cup – världens största ungdomsfotbollsturnering med fotbollslag från hela världen.
– När jag var liten och spelade Gothia Cup var det årets höjdpunkt. Hemma hade vi alltid mött samma lag tidigare. Så kom vi plötsligt till Gothia Cup och upptäckte att att det kan vara annorlunda jämfört med gården hemma i Partille. Man kan spela fotboll på ett annat sätt. Man kan se lite annorlunda ut. Det var första gången jag verkligen insåg att det fanns en värld utanför. Det är någonting som jag vill förmedla med Kim Källström Trophy.
Hur kommer det sig att valet för ditt engagemang föll på just ungdomar med funktionsnedsättningar?
– Det beror nog främst på min farmor som jag stod väldigt nära. Vi växte upp nära henne under hela min barndom. Hon jobbade på ett boende för ungdomar med funktionsnedsättningar. De var alltid hemma hos henne och hon berättade många varma historier om dem. Så frågan låg mig varmt om hjärtat redan tidigt. Hon finns tyvärr inte med oss längre och dessvärre hade hon aldrig chansen att uppleva och glädjas åt Kim Källström Trophy. Men när jag är där är hon ständigt med i tankarna. Hon har varit en stor del i att jag valde att gå den vägen när jag ville göra något utanför mitt liv som fotbollsspelare. Hon betydde otroligt mycket för mig.

Frågan låg mig varmt om hjärtat redan tidigt.

Hur känns det när du besöker turneringen?
– När jag är där blir jag helt speedad på energi. Jag känner mig glad och stolt. Kim Källström Trophy är en helt integrerad del av Gothia Cup. Ungdomarna deltar på exakt samma villkor som alla andra. Det är grundbulten i Gothia Cup och det känner jag att vi har lyckats väldigt bra med. Mitt mål är att engagera mig ännu mer i den här frågan framöver.

KIM KÄLLSTRÖM
Ålder: 34 år.
Yrke: Fotbollsproffs i Grasshoppers, expertkommentator i Kanal 5.
Bor: Zürich, Schweiz.
Familj: Fru och två döttrar.

Du har spelat elitfotboll under hela ditt vuxna liv. Hur blir man så framgångsrik som du är?
– Jag är inte född med den absolut största talangen för att spela fotboll. Men jag har jobbat hårt. Extremt hårt. Jag har motiverat mig själv med att jag hela tiden måste vara bättre än personen som står bredvid mig. Talang är viktigt, jätteviktigt. Men hårt arbete, engagemang och att älska det man gör, det är alltid det som gör att man tippar över. När jag slutar spela fotboll kommer jag såklart att sakna de stora matcherna, men mest av allt kommer jag att sakna den goa stämningen i laget på träningen en regnig måndagsmorgon.

Talang är viktigt, jätteviktigt. Men hårt arbete, engagemang och att älska det man gör, det är alltid det som gör att man tippar över.

– Men kanske ännu viktigare är det att ha någon som tror på dig, som lägger ner tid på att hjälpa dig att ta dig över kanten. I mitt fall hade jag fördelen att min pappa också var fotbollsspelare. Han hjälpte mig att bli den fotbollsspelare och människa jag är i dag. Han var alltid närvarande. Nu i efterhand inser jag hur viktigt det var. Nu är jag själv pappa till två döttrar. Jag förstår att det är viktigt att man ser barnen och är närvarande. Det kanske är något som vi behöver jobba med i vårt samhälle, närvaron.
Du deltog med en videohälsning till publiken på Visa vägen-galan. Där har du möjlighet att påverka och inspirera personer som har stort inflytande i samhället. Hur kan du få ditt engagemang att smitta till dem?

Se Kims videohälsning till Visa vägen-galan här

– Det är viktigt att vara närvarande. För att sprida budskapet är det viktigt att delta med olika typer av engagemang och att engagera dig personligt. Jag sätter inte bara mitt namn på turneringen. Jag är där så mycket jag bara kan. Jag hjälper till ekonomiskt och jag har satt riktlinjerna. Jag ska inte klappa mig på axeln för det är lite väl starkt. Men jag känner ändå att jag har gjort en liten, liten god sak för att förbättra världen lite, lite grann. Om alla gör någonting bra, då blir det ganska stor skillnad till slut. Det är något som jag skulle vilja förmedla.

Ladda ner undersökningen

Ladda ner undersökningen

Processing of personal data

Samhall AB is the personal data controller in relation to all personal data collected when contacting us via the contact form on our website. By clicking on “I consent to the processing of my personal data by Samhall. Click here to read more.” you are giving Samhall permission to process your personal data. 

Which personal data does Samhall collect and for which purposes?

The personal data we collect include: your name, e-mail address, telephone number, company/business, city of operation, as well as any information you provide in the body of the message.

These personal data are collected to ensure that the most suited person from our team contacts you to assist with your query.

Your rights

You can withdraw your consent at any time, which means that Samhall is no longer allowed to process you personal data to contact you; you can also exercise your other rights:

 • You have the right to certain information regarding the ongoing processing of your personal data as well as access to these data.
 • Rectifications. You have the right to rectify incorrect or incomplete information about yourself.
 • The right to erasure (“the right to be forgotten”). In some cases, you have the right to request the deletion of your personal data or restrict the use of said information. However, there may exist certain legal obligations that prevent us from immediately deleting parts of the data. These obligations may come from accounting, tax or other legislation.
 • Upon request, you have in some cases the right to obtain and transfer some of your personal data to another personal data controller.

Where is your data processed and who is it shared with?

Your personal data is shared with companies outside the EU for e-mail management. For transfers outside the EU, data processing is based on standard EU contract clauses and we undertake all legal, technical and organisational measures within reason to ensure that data is handled securely and at an adequate level of protection. Furthermore, your personal data may be shared with suppliers to Samhall with the purpose of contacting you.

Complaints and personal data protection officers

If you believe that we have acted improperly in regard to your personal data you have the right to contact the Swedish Authority for Privacy Protection with a formal complaint.
We have appointed a data protection officer to ensure that we process your personal data in a transparent, appropriate and legal manner at all times. You can contact our data protection officer at the following:

Samhall AB
Data Protection Officer
Box 27705
115 91 STOCKHOLM
Phone number 020 – 572 572
E-mail address: dataskydd@samhall.se

Personuppgiftsbehandling

Samhall AB är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter vi samlar in när du kontaktar oss via vårt formulär för synpunkter på & frågor om Samhall på vår hemsida. Genom att klicka i ” Jag accepterar Samhalls behandling av mina personuppgifter, för att läsa mer klicka här” godkänner du Samhalls behandling av dina personuppgifter.

Vilka personuppgifter Samlar Samhall in för vilket syfte

De personuppgifter vi samlar in är namn, epost, telefonnummer vilken ort ärendet gäller och om du anger personuppgifter i meddelandet. Om du inte anger en viss personuppgift samlas den inte in.  

Dessa personuppgifter samlas in för att vi ska kunna ta emot och hantera dina synpunkter och för att vid behov kunna kontakta dig. Uppgifterna kommer att raderas senast ett år efter att du skickat in ärendet.  

Rättigheter

Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke, vilket innebär att Samhall inte längre får behandla dina personuppgifter eller begära någon av dina andra rättigheter

 • Du har rätt till viss information avseende pågående behandling av dina personuppgifter liksom tillgång till dessa.
 • Rättelse. Du har rätt att korrigera felaktig eller icke-komplett information om dig själv.
 • Rätt att bli raderad (”rätten att bli bortglömd”). Du har i vissa fall rätt att begära radering av dina personuppgifter eller begränsa användningen av personuppgifterna. Det kan dock finnas legala skyldigheter som hindrar oss från att omedelbart radera delar av data. Dessa skyldigheter kan komma från bokförings-, skatte- eller annan lagstiftning.
 • På begäran har du i vissa fall rätt att få ut och rätt att överföra vissa av dina personuppgifter till annan personuppgiftsansvarig.

Var behandlas din data och med vem delas den

Dina personuppgifter delas med företag utanför EU för att kunna skicka och administrera eposthantering. Vid överföring utanför EU baseras behandlingen på EU:s standardavtalsklausuler och vi vidtar alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att data hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå. Vidare kan dina personuppgifter delas med leverantörer till Samhall med syfte att kunna kontakta dig.

Klagomål och personuppgiftsombud

Om du anser att vi förfarit felaktigt i fråga om dina personuppgifter har du rätt att vända dig med klagomål till Integritets­skydds­myndigheten.

Vi har utsett ett dataskyddsombud för att se till att vi hela tiden behandlar dina personuppgifter på ett öppet, korrekt och lagligt sätt. Du kan kontakta vårt dataskyddsombud på följande sätt:

Samhall AB
Dataskyddsombudet
Box 27705
115 91 STOCKHOLM
Telefon: 020 – 572 572
E-post: dataskydd@samhall.se

Personuppgiftsbehandling

Samhall AB är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter vi samlar in för att kunna skicka Story till dig. Genom att klicka i ” Jag accepterar Samhalls behandling av mina personuppgifter, för att läsa mer klicka här” godkänner du Samhalls behandling av dina personuppgifter.

Vilka personuppgifter Samlar Samhall in för vilket syfte

De personuppgifter vi samlar in är namn, epost, adress och vilken relation du har till Samhall.

Dessa personuppgifter samlas in för att vi ska kunna skicka Story till dig, antingen digitalt eller i print och kommer sparas så länge du fortfarande prenumererar på Story.

Rättigheter

Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke, vilket innebär att Samhall inte längre får behandla dina personuppgifter för att skicka Story till dig, eller begära någon av dina andra rättigheter

 • Du har rätt till viss information avseende pågående behandling av dina personuppgifter liksom tillgång till dessa.
 • Rättelse. Du har rätt att korrigera felaktig eller icke-komplett information om dig själv.
 • Rätt att bli raderad (”rätten att bli bortglömd”). Du har i vissa fall rätt att begära radering av dina personuppgifter eller begränsa användningen av personuppgifterna. Det kan dock finnas legala skyldigheter som hindrar oss från att omedelbart radera delar av data. Dessa skyldigheter kan komma från bokförings-, skatte- eller annan lagstiftning.
 • På begäran har du i vissa fall rätt att få ut och rätt att överföra vissa av dina personuppgifter till annan personuppgiftsansvarig.

Var behandlas din data och med vem delas den

Dina personuppgifter delas med företag utanför EU för att kunna skicka epost till dig. Vid överföring utanför EU baseras behandlingen på EU:s standardavtalsklausuler och vi vidtar alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att data hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå. Vidare kan dina personuppgifter delas med leverantörer till Samhall med syfte att skicka ut och administrera hanteringen av Story.

Klagomål och personuppgiftsombud

Om du anser att vi förfarit felaktigt i fråga om dina personuppgifter har du rätt att vända dig med klagomål till Integritets­skydds­myndigheten.

Vi har utsett ett dataskyddsombud för att se till att vi hela tiden behandlar dina personuppgifter på ett öppet, korrekt och lagligt sätt. Du kan kontakta vårt dataskyddsombud på följande sätt:

Samhall AB
Dataskyddsombudet
Box 27705
115 91 STOCKHOLM
Telefon: 020 – 572 572
E-post: dataskydd@samhall.se

Personuppgiftsbehandling

Samhall AB är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter vi samlar in när du kontaktar oss via vårt kontaktformulär på vår hemsida. Genom att klicka i ” Jag accepterar Samhalls behandling av mina personuppgifter, för att läsa mer klicka här” godkänner du Samhalls behandling av dina personuppgifter.

Vilka personuppgifter Samlar Samhall in för vilket syfte

De personuppgifter vi samlar in är namn, epost, telefonnummer företag/verksamhet, vilken ort du är verksam och om du anger personuppgifter i meddelandet. 

Dessa personuppgifter samlas in för att vi ska kunna tillse att rätt person hos oss kontaktar dig för att hjälpa dig med ditt ärende.  Uppgifterna kommer att raderas senast ett år efter att du skickat in ärendet. 

Rättigheter

Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke, vilket innebär att Samhall inte längre får behandla dina personuppgifter för att kunna kontakta dig, eller begära någon av dina andra rättigheter

 • Du har rätt till viss information avseende pågående behandling av dina personuppgifter liksom tillgång till dessa.
 • Rättelse. Du har rätt att korrigera felaktig eller icke-komplett information om dig själv.
 • Rätt att bli raderad (”rätten att bli bortglömd”). Du har i vissa fall rätt att begära radering av dina personuppgifter eller begränsa användningen av personuppgifterna. Det kan dock finnas legala skyldigheter som hindrar oss från att omedelbart radera delar av data. Dessa skyldigheter kan komma från bokförings-, skatte- eller annan lagstiftning.
 • På begäran har du i vissa fall rätt att få ut och rätt att överföra vissa av dina personuppgifter till annan personuppgiftsansvarig.

Var behandlas din data och med vem delas den

Dina personuppgifter delas med företag utanför EU för att kunna skicka och administrera eposthantering. Vid överföring utanför EU baseras behandlingen på EU:s standardavtalsklausuler och vi vidtar alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att data hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå. Vidare kan dina personuppgifter delas med leverantörer till Samhall med syfte kontakta dig.

Klagomål och personuppgiftsombud

Om du anser att vi förfarit felaktigt i fråga om dina personuppgifter har du rätt att vända dig med klagomål till Integritets­skydds­myndigheten.

Vi har utsett ett dataskyddsombud för att se till att vi hela tiden behandlar dina personuppgifter på ett öppet, korrekt och lagligt sätt. Du kan kontakta vårt dataskyddsombud på följande sätt:

Samhall AB
Dataskyddsombudet
Box 27705
115 91 STOCKHOLM
Telefon: 020 – 572 572
E-post: dataskydd@samhall.se

Personuppgiftsbehandling

Samhall AB är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter vi samlar in när du kontaktar oss via vårt kontaktformulär på vår hemsida. Genom att klicka i ” Jag accepterar Samhalls behandling av mina personuppgifter, för att läsa mer klicka här” godkänner du Samhalls behandling av dina personuppgifter.

Vilka personuppgifter Samlar Samhall in för vilket syfte

De personuppgifter vi samlar in är namn, epost, telefonnummer företag/verksamhet, vilken ort du är verksam och om du anger personuppgifter i meddelandet. 

Dessa personuppgifter samlas in för att vi ska kunna tillse att rätt person hos oss kontaktar dig för att hjälpa dig med ditt ärende.  Uppgifterna kommer att raderas senast ett år efter att du skickat in ärendet. 

Rättigheter

Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke, vilket innebär att Samhall inte längre får behandla dina personuppgifter för att kunna kontakta dig, eller begära någon av dina andra rättigheter

 • Du har rätt till viss information avseende pågående behandling av dina personuppgifter liksom tillgång till dessa.
 • Rättelse. Du har rätt att korrigera felaktig eller icke-komplett information om dig själv.
 • Rätt att bli raderad (”rätten att bli bortglömd”). Du har i vissa fall rätt att begära radering av dina personuppgifter eller begränsa användningen av personuppgifterna. Det kan dock finnas legala skyldigheter som hindrar oss från att omedelbart radera delar av data. Dessa skyldigheter kan komma från bokförings-, skatte- eller annan lagstiftning.
 • På begäran har du i vissa fall rätt att få ut och rätt att överföra vissa av dina personuppgifter till annan personuppgiftsansvarig.

Var behandlas din data och med vem delas den

Dina personuppgifter delas med företag utanför EU för att kunna skicka och administrera eposthantering. Vid överföring utanför EU baseras behandlingen på EU:s standardavtalsklausuler och vi vidtar alla rimliga legala, tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa att data hanteras säkert och med en adekvat skyddsnivå. Vidare kan dina personuppgifter delas med leverantörer till Samhall med syfte kontakta dig.

Klagomål och personuppgiftsombud

Om du anser att vi förfarit felaktigt i fråga om dina personuppgifter har du rätt att vända dig med klagomål till Integritets­skydds­myndigheten.

Vi har utsett ett dataskyddsombud för att se till att vi hela tiden behandlar dina personuppgifter på ett öppet, korrekt och lagligt sätt. Du kan kontakta vårt dataskyddsombud på följande sätt:

Samhall AB
Dataskyddsombudet
Box 27705
115 91 STOCKHOLM
Telefon: 020 – 572 572
E-post: dataskydd@samhall.se