”Att göra kunden förtjust”
- 30 november, 2012
- 2 min läsning
Som arbetsområdeschef vill Annika Nyborg ge kunden det absolut bästa av Samhall. I arbetet med att skapa bra och meningsfulla jobb är det viktigt att kunden uppfattar Samhall som en helhetslösning. Anställda får ökade möjligheter att växa och visa vad de kan och möjligheten att ta en anställning utanför Samhall växer. Annika gillar att göra kunden förtjust!
- 30 november, 2012
- 2 min läsning

Annika berättar hur en drömkund ser ut och tar HSB som exempel.
– Det plingar till i mejlen och där ligger en förfrågan om ett städjobb för HSB. Vi har redan den yttre skötseln och de vill att vi även tar deras trappuppgångar. Är det något för oss? Såklart det är! När vi startar upp ett uppdrag hos en ny kund ska vi göra en kund förtjust. Att kunden ska känna att vi är rätt leverantör av den tjänst kunden beställt.
Samhall, en helhetslösning!
Annika känner sig stolt över Samhall som idag är ett mer marknadsorienterat företag nu än när hon började för tio år sedan.
– Vi ser oss som en fullserviceleverantör som kan ge en helhetslösning. Vi kan bemanning, städ, fastighetsskötsel och övrig service som gör livet lättare för en kund. Vi har möjligheten att ta uppdrag som kräver många händer. I Linköping är Titanx ett exempel på en kund som vi säljer flera olika typer av tjänster till. Där har vi också en chans att arbetsrotera vilket är bra för våra medarbetare. Vi måste våga tro att vi har potential och en möjlighet att leverera.
”Vi vill att medarbetare och kunder ska växa med oss”
– Vi måste ge ansvar till våra medarbetare så att de kan växa med oss och slutligen bli rekryterade av kunden de jobbar hos eller hos någon annan arbetsgivare. Det är vårt mål.
Det är också där hon hittar störst drivkraft när hon får se en människa resa sig. Att en person vågar ta steget in i arbete och därefter gå vidare och bli rekryterad av en extern arbetsgivare. Att ta steget och bli en ”övergång” som det kallas på Samhallspråk. Ett uttryck hon inte gillar. Annika säger att hon skulle vilja kalla våra medarbetare för en rekryteringsbas.
Vissa minns ett Samhall som inte längre finns
Annika berättar om en gammal reklamkampanj där en vit sten ligger emot ett stort antal svarta och där Samhall skulle symboliseras av den ensamma vita stenen. Det Annika kände var att vi var ”udda”.
– Vi är inte udda säger hon, vi har däremot ett uppdrag som vi ska vara ärliga med och kommunicera ut till våra kunder. Vi jobbar med personalutveckling genom våra affärer. Vi har medarbetare som kommer till oss eftersom de har ett funktionshinder.
Annika gillar Samhalls affärsidé att utveckla medarbetare med funktionshinder. Hennes exman fick diagnosen MS och hon lockades av Samhalls grundtanke att jobba med att få människor på banan genom arbete. Tio år senare är det fortfarande hennes drivkraft. Att hitta styrkan hos människor som stukats av livet på något sätt.
Matcha rätt jobb mot rätt peson
Hon imponeras över personalledarna på Samhall som drivs av arbetet att motivera och försöka skapa en känsla av att våra medarbetare klarar mer än de tror. Sen ska personalledaren matcha rätt person mot rätt uppdrag. Matchningen är ett av de svåraste momenten. Vi har motivationskurser samt kurser i kundnära arbete för att öka chansen för en person att lyckas när den är på väg ut på uppdrag.
”Lystring ställ”
Vid sidan av jobbet har hon upptäckt glädjen i att engagera sig i hemvärnet. Annika Nyborg är placerad i 30:e hemvärnsbataljonen i Linköping och stridsplacerad på bataljonsstaben. Väl utanför chefsarbetet känns det rätt skönt att någon annan tar befälet.
Prenumerera på Kunskap och inspiration
Vårt nyhetsbrev är perfekt för dig som vill inspireras att bidra till ett inkluderande samhälle och få kunskap som gör dig bättre. Klicka här