Upprymd uppstart på Filmstaden Sergel
- 19 maj, 2016
- 1 min läsning
Klockan är några minuter i tio och Lisa Hägglund som är områdeschef för Stockholm Nord går runt och småpratar med kollegorna. Vi är i lobbyn på biopalatset Filmstaden Sergel som just har givit Samhall ett tvåårigt uppdrag att städa lokalerna. Stämningen är förväntansfull och på dagordningen står ett uppstartsmöte med tydlig information för att uppdraget ska kunna skötas på bästa sätt. Det är viktigt med tydlighet för att detta viktiga uppdrag ska bli så bra som möjligt, säger Lisa.
- 19 maj, 2016
- 1 min läsning

”Det ska vara skojigt på jobbet”
När alla har samlats inleds mötet passande nog med en film. Den handlar om fiskhandlare på Manhattan som har så roligt på jobbet att det har blivit en turistattraktion.
– Så här skojigt ska det vara att arbeta, då gör vi bäst ifrån oss, säger Lisa.
– Det passar bra för vi skojar hela tiden, säger Samir.
– Nej, inte hela tiden, säger Juha med butter ton och alla runt bordet skrattar.
Yta 6195 m2
14 salonger
110 anställda
En lördag har Filmstaden mellan 5 000 – 6 000 besökare
Varje år har Filmstaden 1,2 miljoner biobesökare
Juha, Samir och Ahmed har tidigare jobbat på SF:s bio i det nybyggda Mall of Scandinavia och är de i gruppen som har erfarenhet från att jobba på en biograf.
Lisa går igenom rutinerna och fortsätter att informera kollegorna om det nya uppdraget. Det är ett stort uppdrag. Varje år kommer över 1,2 miljoner biobesökare hit. Filmstaden har 110 anställda och är över 6 000 kvadratmeter stort utspritt på fem våningar.
När biografchefen Torulf Sjöberg kommer in för att presentera sig och arbetsplatsen kan Samhalls medarbetare redan alla siffror utantill efter Lisas föredrag.
– Jag kan inte vara nöjdare, det var fantastiskt när SF:s personal kom och Samhallmedarbetarna redan visste allt om biografen.
”Vi vill göra er nöjda. Er glädje är vår glädje.”
Torulf och de andra i SF:s personal ger oss en rundvandring i biografen bland korridorer, projektorer, popcornmaskiner och läsk. Driftledaren Barrow Jarra inspekterar salongen, kollar bakom biostolarna och noterar att väggarna är smutsiga. Som driftledare ser Barrow till att det finns personal på plats, ansvarar för att beställa material och kontrollerar att maskinerna fungerar. Han sköter den dagliga driften över många objekt.
– Vi måste vara engagerade och visa för SF bio att vi vill ha det här jobbet. Vi vill göra er nöjda. Er glädje är vår glädje. Det är viktigt för oss på Samhall. Om de är nöjda, är vi glada, säger Barrow.
Prenumerera på Kunskap och inspiration
Vårt nyhetsbrev är perfekt för dig som vill inspireras att bidra till ett inkluderande samhälle och få kunskap som gör dig bättre. Klicka här